Bi prepoznani ta gozdna bitja? Za njimi se skrivajo znani glasbeniki

Bi prepoznani ta gozdna bitja? Za njimi se skrivajo znani glasbeniki (foto: Agencija Ekskluzivno) Agencija Ekskluzivno
9. 10. 2019

Če se boste kdaj sprehajali po gozdu in če vam bodo Gozdni Joža, Rezervni Bedanec Jernej, Brincljev mrzli bratranec Matjaž in Groz(d)ni Miha na prvi pogled še kako znani, naj vam zaupamo, da je z vami vse v redu in da gre le za zgodbo, v katero so se prelevili znani glasbeniki, Čuki.

Čuki so eni od najbolj marljivih zasedb na slovenski glasbeni sceni, o tem ni nobenega dvoma. Kaj vse so ustvarili v preteklih tridesetih letih, so nam lani v tem času prikazali na nepozabnem koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Med številnimi uspešnicami, ki jih prepevajo vse generacije Slovencev, pa so nam zaigrali tudi nekaj pesmi, ki jih sicer ta "najbolj vsestranski ansambel na svetu" namenja mlajši populaciji. Naj jih omenimo le nekaj: Mi gremo pa na morje, Ribič Pepe, Zapleši Hubba Bubba, Ur'ca, Hugo, Lačni ... in seveda zadnja otroška uspešnica Ko ko ko.

In ker so Čuki zagotovo pridni kot mravljice, so te dni posneli pesem o teh malih žuželkah. To nalezljivo in navihana pesem, z vzpodbudnim in malce po Čukovsko nagajivim sporočilom, boste sicer lahko slišali tudi v letošnji, že 12. sezoni otroške serije Ribič Pepe in jo prepevali in na njo tudi zaplesali, saj so Čuki naredili tudi plesno koreografijo. Mravljice je, kot vse tovrstne uspešnice, napisal Jože Potrebuješ, ki je gotovo eden najuspešnejših avtorjev tovrstnih pesmi pri nas zadnja desetletja in se še kako zaveda, da je za otoke zelo pomebno, da prepevajo slovenske pesmi že od ranega otroštva. Pesem Mravljice je medtem že dobila video podobo, v kateri so se glasbeniki spremenili v gozdne palčke. V pravljični deželi Gorajte so se Miha, Jože, Matjaž in Miha zabavali tako zelo, da je padla celo ideja, da bi posneli nadaljevanko s temi liki, saj jih bodo otroci prav gotovo vzeli za svoje. Gozdni Joža, Rezervni Bedanec Jernej, Brincljev mrzli bratranec Matjaž in Groz(d)rni Miha so glavni junaki, ki vam bodo prirasli k srcu. Kdo je kdo, pa boste lahko spoznali čisto na koncu spota, v odjavni špici.