Bi želeli na večerjo s Taro Zupančič?

Bi želeli na večerjo s Taro Zupančič? (foto: Kaja Brezočnik Zmajevska, Primož Predalič) Kaja Brezočnik Zmajevska, Primož Predalič
Vir: Lady
21. 11. 2018

Čeprav televizijske voditeljice Tare Zupančič, ljubezni pevca skupine Siddharta Tomija Megliča, letos jeseni ne bomo spremljali na malih zaslonih, pa to ne pomeni, da lepotica počiva.

Izvedeli smo, da je Tara v obdobju intenzivnega kreativnega oblikovanja svojih izdelkov, torb, ki jih ustvarja s polno mero barvite energije. Taro smo poklicali, da nam kar sama kaj več pove o svojih novih poslovnih izzivih. “Jesen je res čas za ustvarjanje, saj se po poletju malo umirijo strasti počitnikovanja in se lahko usmerijo v drugačno delovanje. Moj navdih pri oblikovanju od nekdaj prihaja od zunaj, skozi ljudi in trenutke, skozi lepe stvari, ki nas obdajajo,” pove Tara.

“Seveda se jeseni usmerjam v malce drugačne barvne odtenke, vendar moj podpis še vedno ostajajo žive barve, vzorci, ki nastanejo spontano in se prelijejo iz mene na papir. Sonce kot vir življenja, moči in sijaja pa je tako nekaj, kar bi moralo biti prisotno pri vseh stvareh, ki jih ustvarjamo. Sicer pa sama ostajam zvesta svojemu prvotnemu navdihu ‒ lovilcem sanj, trenutkov in vetrov. Za konec leta z ekipo razvijamo nekaj novih izdelkov, tako z novimi kreativami kot z namenom uporabe.”

Na večerjo z znanimi Slovenci

Kaj bi raje izbrali: vrhunsko večerjo, ob kateri vam zaigrajo vsi čuti, ali družbo zvezdnikov? Kaj pa, če imate lahko oboje? Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine ob 40. rojstnem dnevu organizira licitacijo večerje z znanimi Slovenci in Slovenkami. Seveda je ta dobrodelne narave, zbrana sredstva bodo šla za nakup kombiniranega vozila za prevoze invalidov, saj je zdajšnje vozilo že dotrajano in nezanesljivo.

Licitacija bo med 5. in 19. novembrom na Facebooku društva, poleg Tare pa so se na seznamu znanih Slovencev, s katerimi lahko prežitivite nekaj sproščenih uric ob dobri hrani, znašla še voditelja Peter Poles in Špela Močnik, nekdanji smučar Rene Mlekuž, plesna koreografinja Gordana Gradošek Whiddon, pevec Matevž Šalehar - Hamo, nekdanji košarkar Sani Bečirović in raper 6Pack Čukur. Najvišji ponudniki bodo 29. novembra z znanimi Slovenci večerjali v vrhunski restavraciji JB.

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine združuje osebe z okvaro hrbtenjače, para- in tetraplegike iz 38 občin in pomaga več kot 300 članom, zaradi česar je najobsežnejše tovrstno društvo v Sloveniji. Izvaja več posebnih socialnih programov, od katerih je prevoz najbolj iskan program. Letno takšno vozilo opravi tudi več kot 90 tisoč kilometrov. Dnevno svoje člane prevaža v službo, k zdravniku, na rehabilitacijo in druge zdravstvene programe, rekreacijo, po nakupih, na druženja in druge socialne programe in podobno.

Uporabnikom programa, ki so v veliki meri v finančno slabi situaciji in ki zaradi težke gibalne oviranosti skoraj nimajo drugih možnosti za prevoz, tako izboljšuje kakovost življenja ter pomeni vez z bolj običajnim, manj izoliranim in zato aktivnejšim življenjem.

Besedilo: Alojz Petrovčič in Anja P. Kontrec // Kaja Brezočnik Zmajevska, Primož Predalič