Bili smo pri Darji Vrbnjak (Big Brother) doma!

Vrbnjak (foto: Primož Predalič, osebni arhiv) Primož Predalič, osebni arhiv
4. 5. 2015

Darjo Vrbnjak si bomo iz hiše Big Brother najbolj zapomnili po njenem ljubečem odnosu s sinom Davidom. Darja je zdaj že doma, v družbi svojega mlajšega sina Tomaža in soproga, ki jo je kljub šaljivemu zbadanju s sotekmovalcem Tomažem pričakal odprtih rok. K Darji na obisk se je odpravila tudi Nova, ki je pokukala v Vrbnjakov raj na zemlji.

Doma imajo tudi težke motorje, ki jih Darja rada zajaha.
K hiši se je Darja priženila pred 28 leti.
Več kot 100 let stara obnovljena prvotna domačija
Darjina družina: oba sinova, mož, dedek in babica.
Pravi, da je to njen raj na zemlji.
Jedilni kot
Dom sta si z možem uredila v mansardnem stanovanju v hiši njegovih staršev. Na sliki je dnevni prostor.
Vrbnjak

47-letna Darja nas je pozdravila v hiši, ki stoji na hribu v vasici Štore blizu Celja.

"Hiša je pravzaprav v lasti naše babi in didi, to sta starša mojega moža, ki sta hišo zgradila v sedemdesetih. K hiši sem prišla pred 28 leti, ko sva si z možem zgradila stanovanje v zgornjem nadstropju," je povedala Darja in dodala, da je po njeno pravi čar njihove hiše njena zunanjost. "Živimo v naravi, obkrožajo nas sadovnjaki, vinogradi, rože, le nekaj metrov stran je tudi gozd. Zdaj, ko vse cveti, je pri nas res balzam za oči," je povedala Darja, ki se je vrnitve domov že močno veselila. Čeprav je Darja v oddaji povedala, da upa, da jo doma še vedno čaka mož, je priznala, da igrice, ki jih je imela s Tomažem v hiši, njenega moža nismo zmotile. "Moj mož ve, kakšna sem. Da se rada zabavam, hecam in da s takšnimi igricami, kot sem jih imela s Tomažem, ni nič narobe," je povedala Darja in dodala, da je toliko časa preživela z njim, ker ji je bil po letih najbliže, prav tako pa sta si lahko delila številne življenjske izkušnje. "Ko sem prišla domov, me je bil mož zelo vesel tudi zato, ker sem le dva tedna pred odhodom v hišo prišla z operacije. Slovo je bilo zanj še toliko težje, ker se je poslovil tako od žene kot tudi od sina. Mislim, da nobenemu doma med najino odsotnostjo ni bilo najlepše," je priznala Darja in dodala, da jo je pred odhodom v hišo čakala ginekološka operacija, pri kateri so ji odstranili ciste z jajčnikov. "Prav zaradi te operacije mene niste nikoli videli opravljati kakšnih fizičnih del, prav tako se nikoli nisem kopala v bazenu," je še povedala.

In čeprav si je Darja po odhodu iz hiše privoščila še teden dni dopusta, je zdaj spet v svoji dnevni rutini. Zaposlena je namreč pri podjetju Salobir, ki se ukvarja s proizvodnjo plastičnih dioptrijskih in sončnih očal. "V firmi sem deklica za vse. Skrbim tako za izvoz kot tudi za uvoz, naše optike zalagam s tekočinami, novimi očali. Pred tem pa sem delala kot trgovska potnica v istem podjetju," je povedala in dodala, je bil razlog njene prekvalifikacije zdravstvene narave. "Opravljanje tega poklica mi je v veliko veselje in komaj sem čakala, da se vrnem," je povedala in obenem dodala, da se kakšne nove ponudbe ne bi branila.

DAVIDOVA SOBA

Kot nam je povedala Darja, je Davidova soba v spodnjem nadstropju, v stanovanju njegovih starih staršev.

"Najprej si je David delil sobo z mlajšim bratom, potem pa mu je v osnovni šoli začel Tomaž nagajati med učenjem in delanjem domače naloge. Zato smo Davidovo sobo preselili v sobo, v kateri je kot otrok spal moj mož. Sicer je razporeditev njihovega stanovanja povsem klasična, poleg dnevne sobe imajo še dve spalnici, kuhinjo z jedilnico, stranišče s kopalnico in shrambo.

KAJA MILANIČ