Bilo je nekoč - šov se začenja! Predstavljamo tekmovalce!

27. 2. 2016

Bilo je nekoč na male zaslone prihaja v soboto, 27. februarja, in takrat si bomo gledalci Planet TV lahko privič pogledali dvorec, v katerem se bodo dogajale preizkušnje, kot jim še nismo bili priča.

Adis Ajkić, 19 let, nogometaš, Ljubljana
Adis Ajkić, 19 let, nogometaš, Ljubljana
Blaž Jerač, 20 let, zdravstveni tehnik, Dolenje Karteljevo
Blaž Jerač, 20 let, zdravstveni tehnik, Dolenje Karteljevo
Bojan Vnučec, 50 let, pleskar, Šmatevž
Bojan Vnučec, 50 let, pleskar, Šmatevž
Breda Vidali, 50 let, prodajalka, Zgornje Škofije
Breda Vidali, 50 let, prodajalka, Zgornje Škofije
Daša Robič, 41 let, podjetnica, Šentilj
Daša Robič, 41 let, podjetnica, Šentilj
David Vnučec, 23 let, študent, Šmatevž
David Vnučec, 23 let, študent, Šmatevž
Franc Smodiš 55 let, kovač, Ruše
Franc Smodiš 55 let, kovač, Ruše
Gloria Bardorfer, 24 let, natakarica, Griže
Gloria Bardorfer, 24 let, natakarica, Griže
Gvido Maljevac, 22 let , gozdar, Jelšane
Gvido Maljevac, 22 let , gozdar, Jelšane
Miro Prašnikar, 48 let, strojni ključavničar, Vače
Miro Prašnikar, 48 let, strojni ključavničar, Vače
Patricija Smodiš 23, frizerka, Ruše
Patricija Smodiš 23, frizerka, Ruše
Sara Krajnc, 19 let, študentka, Maribor
Sara Krajnc, 19 let, študentka, Maribor
Tadeja Radolič, 28 let, frizerka/operaterka stroja, Hajdina
Tadeja Radolič, 28 let, frizerka/operaterka stroja, Hajdina
Tina Pertinač, 40 let, ekonomistka, Maribor
Tina Pertinač, 40 let, ekonomistka, Maribor

Že v prvi oddaji bodo z voditeljico Lili Žagar zavrteli kolo časa v preteklost, spoznali tekmovalce in videli prve zaplete, oddaja pa bo na sporedu šestkrat na teden – od ponedeljka do sobote zvečer.

Da pa boste zdržali do prvih uvodnih kadrov na malih ekranih, vam v nadaljevanju na kratko predstavljamo tekmovalce, s katerimi bomo naslednje tedne skupaj dihali, se veselili, jezili in včasih tudi žalostili.

1. MIRO PRAŠNIKAR, 48 let, strojni ključavničar, Vače

Mira je že zgodba iz njegove mladosti močno zaznamovala. Odraščal je namreč v rejniški družini. Zato danes raje živi življenje po svoji meri, precej izolirano, nekaj časa je živel celo brez elektrike. Iz njegove strasti do dela z lesom je zrasla ljubezen do restavratorstva, ki se ji posveča z vsem srcem. Po naravi je delaven in avanturist, je oče dveh otrok, ki ju obožuje.

2. ADIS AJKIĆ, 19 let, nogometaš, Ljubljana

Adis je 19-letni nogometaš iz Ljubljane, ki čaka na pravo nogometno priložnost. Zase pravi, da je precej nemiren in da mora vedno kaj početi. Spoštuje ljudi, ki so pridni in delovni, rad se pohvali, da je ni stvari, ki je ne bi znal. Če mu kdo stopi na žulj, zna reagirati ofenzivno, včasih tudi agresivno. Ne mara konkurence in zahrbtnežev.

3. DAŠA ROBIČ, 41 let, podjetnica, Šentilj

Nataša je odraščala na kmetiji. V družini, kjer je bilo pet otrok, je doživela revščino v pravem pomenu besede. Čeprav je z vlogo žene in mame zelo zadovoljna, pa si želi z vstopom v šov popestriti svoj vsakdan in doživeti še kaj novega. Mnenje drugih je ne prizadene in nič ne da na govorice. Ceni tiste osebe, ki ji stvari povedo v obraz

4. BREDA VIDALI, 50 let, prodajalka, Zgornje Škofije

Breda je temperamentna Primorka, ki bi v šovu rada preizkusila meje svoje vzdržljivosti. Ponosna je na svojo spontanost, zaradi katere jo imajo po navadi ljudje radi. Raje ima moško družbo, saj meni, da so ženske že po svoji naravi vedno ljubosumne. Nisem konfliktna, pravi Breda, saj se pred sporom vedno rajši umaknem.

5. GVIDO MALJEVAC, 22 let , gozdar, Jelšane

Gvido je prepričan, da je rojen zmagovalec. Zato tudi stavi vse na zmago v tem šovu. Njegova prednost pred drugimi je vsekakor moč. Ima pa tudi svojo šibko točko. Ko postane živčen in vznemirjen, reagira impulzivno. Takrat, bog ne daj, da si v njegovi bližini, pravi Gvido, saj se dere in preklinja na ves glas.

6. GLORIA BARDORFER, 24 let, natakarica, Griže

Gloria je lepa blondinka, ki meni, da je nekaj več od drugih. Čeprav je bivša vojakinja prostovoljnega služenja, ima raje ličila, umetne nohte in lasne podaljške. Kako bo brez teh osnovnih sredstev preživela 200 let v preteklosti, še ne ve. Na žensko zavezništvo ne računa najbolj, saj so ženske nanjo že od nekdaj ljubosumne. 'A sem vsekakor več, kot le navadna blondinka,' pravi Gloria in obljublja kup presenečenj.

7. BLAŽ JERAČ, 20 let, zdravstveni tehnik, Dolenje Karteljevo

Blaž prihaja iz Dolenjega Karteljeva in je odraščal v krščanski družini. Je izreden domoljub in ljubitelj zgodovine, še posebej slovenske. Na šov gleda kot na igro s šahovnico. Zanimajo ga socialna igra in odnosi med sotekmovalci. Rad filozofira in zadnjo besedo težko prepusti komu drugemu.

8. TADEJA RADOLIČ, 28 let, frizerka/operaterka stroja, Hajdina

Tadeja je 28-letna mama samohranilka in prihaja iz Slovenskih Konjic. Čeprav je po izobrazbi frizerka, trenutno opravlja težaško moško delo. Tadeja je direktna ženska, pove kaj si misli, zato je prepričana, da je ženske tekmovalke ne bodo preveč vzljubile. Obožuje zgodovino in ne mara hinavcev.

9. DAVID VNUČEC, 23 let, študent, Šmatevž

David je 23-letni študent, ki je v šov vstopil s prepričanjem, da ima izdelano taktiko, kako priti do glavne nagrade. Čeprav njegova prednost nikakor ni fizična moč, pa je David prepričan, da je pamet tista, ki daje moč tudi telesu. Za zmago je pripravljen storiti vse, v dvorcu pa ima tudi svojega zaveznika. Ali pa tudi ne. Odvisno od taktike, ki jo bosta ubrala z očetom Bojanom.

10. BOJAN VNUČEC, 50 let, pleskar, Šmatevž

Bojan je pleskar, obvlada pa še kup različnih obrti, tudi kovinarstvo. Ima tri sinove, ki jih je treba vzdrževati, zato je denarna nagrada zanj glavna motivacija. Eden od sinov, David, mu bo pomagal v bitki za glavno nagrado. Bojan je vsesplošni veseljak in rad zbija šale, zato z njim ni nikoli dolgčas. Prepričan pa je tudi, da bo okoli njega v dvorcu vedno velika drama, saj zelo rad provocira ljudi.

11. TINA PERTINAČ, 40 let, ekonomistka, Maribor

40 letna Tina je mati samohranilka. Ima dve hčerki, ena bo zanjo stiskala pesti doma. Sara, njena druga hči, pa bo z njo delila izkušnjo bivanja v dvorcu. Samozavestna in energična Tina se težkih preizkušenj ne boji, saj je takšno celo njeno življenje. Jezijo jo tradicionalni moški, ki menijo, da je njeno mesto le za štedilnikom. S Tino bo težko a hkrati zabavno živeti.

12. SARA KRAJNC, 19 let, študentka, Maribor

Sara je 19-letna Štajerka, ki išče nove izkušnje. Denar ni bil glavna motivacija, a nagrade se, pravi, nikakor ne bo otepala, saj jo doma čaka fant in skupni življenjski cilj. Sara v dvorec prinaša pozitivno energijo, smeh in dobro voljo. Ne boji se konkurence in trdega dela. V igri ima zaveznico, mamo Tino Pertinač.

13. FRANC SMODIŠ 55 let, kovač, Ruše

55-letni kovač se je v šov Bilo je nekoč prijavil bolj za šalo. Franca življenje nikoli ni božalo, zato je bil zelo presenečen, ko je bil izbran za vrnitev v preteklost. Zanj predaja ne obstaja, boril se bo do samega konca in nagrado tudi odnesel domov. Franc se je v šov prijavil s hčerko Patricijo.

14. PATRICIJA SMODIŠ 23, frizerka, Ruše

Patricija je 23-letna frizerka iz Ruš, ki zaradi težke mladosti ni preveč samozavestna. Prepričana je, da ji bo udeležba v Bilo je nekoč pripomogla k temu, da bo postala močnejša in trdnejša oseba. Simpatična Patricija je veselo in skromno dekle, ki poprime za vsako delo, tudi moško. V prvih borbenih vrstah je ni za pričakovati, saj ne mara komolčarstva. A na Patricijo je vseeno treba računati, saj ima v dvorcu močnega zaveznika, očeta Franca.

Priporočamo