Bine in Katarina Volčič: Zakon ju ni spremenil

Pravita, da ju 
poroka ni prav nič 
spremenila. (foto: Helena Kermelj, osebni arhiv) Helena Kermelj, osebni arhiv
Vir: Nova
12. 1. 2015

Preteklo leto je bilo za zakonca Volčič prelomno, saj sta si po sedmih letih ljubezni izrekla usodni da in se podala na skupno življenjsko in poslovno pot. Novi sta zaupala, kaj pričakujeta od tega leta, kako se počutita kot zakonca in ali je v njunem odnosu kaj sprememb.

Uspešni podjetniki pravijo, da je vsesplošna kriza priložnost za nove začetke. Tega se zavedata tudi zakonca Volčič, slavni kuhar Bine in njegova lepa soproga Katarina, prav tako aktivna v kulinariki, vendar bolj na področju organizacije in poslovanje kot v kuhinji. Preteklo leto sta tako uspešno zaključila tako v poslovnem smislu kot zasebno. Avgusta sta po sedmih letih ljubezni, potem ko sta se spoznala in skupaj zaživela v Parizu, stopila pred matičarja in svojo zvezo potrdila še uradno. Postala sta mož in žena in za njune najbližje prijatelje v Prekmurju organizirala zasebno zabavo. Ker se je ravno v tistem času pričenjala sezona resničnostnega šova Gostilna išče šefa, sta mladoporočenca poročno potovanje preložila. A tudi po izteku šova še ni napočil čas za počitek. Lotila sta se novega projekta, potovanje pa spet preložila za nedoločen čas. Bine nam je zaupal: "Poročno potovanje trenutno ni na vrhu prioritet, bo že prišel pravi čas, ko si bova privoščila odklop in pobegnila kam daleč. V katero smer in kdaj, pa zdaj ne razmišljava."

LETO 2015

Razmišljata pa o tem, kaj ju čaka v tem letu: "V letu 2015 se nama obeta ogromno novih kulinaričnih izzivov, poslovnih izkušenj in zanimivih projektov. Seveda si želiva uspehov, predvsem pa zdravja za vse nas." In ali se je med njima kaj drastično spremenilo, odkar sta postala mož in žena? Pravita, da ne: "Prav nič se ni spremenilo, najina poroka je bila nepozaben čustven trenutek in fenomenalna zabava v krogu družine in prijateljev, kakšne globoke poročne simbolike v tradicionalnem smislu pa tako ali tako nisva čutila."

SE KDAJ RESNO SKREGATA?

Tudi v tem letu bosta novopečena zakonca veliko časa preživela skupaj, zanimalo pa nas je, ali njuno neprestano druženje povzroči tudi kaj več trenj in prepirov med njima? Katarina nam je povedala, da sta popolnoma usklajena: "Skupaj delava, odkar sva se iz Pariza vrnila v Slovenijo, zato je najino učinkovito sodelovanje že utečeno, samo delovni ritem je trenutno zelo intenziven in res preživiva skupaj praktično ves čas. A to nama je v veselje in konflikti niso del 'repertoarja'. Ker delava drug z drugim za skupni cilj, so problemi samo manjše ovire na poti, ki jih v timu hitreje in lažje premagujeva."

NINA KEDER