Bine Volčič (Gostilna): Razkrivamo lokacijo Binetovega lokala

Bine Volčič (Gostilna): Razkrivamo lokacijo Binetovega lokala (foto: Primož Predalič, Pop Tv) Primož Predalič, Pop Tv
Vir: Nova
16. 5. 2016

Po precej vztrajnem čakanju na razkritje lokacije novega lokala televizijskega chefa Bineta Volčiča je resnica končno tu. Nova je namreč izbrskala skrivno lokacijo, novico pa je potrdil tudi Bine in nam prvim povedal podrobnosti o tem, kaj nas čaka v njegovem kuharskem kotičku v centru Ljubljane.

Z ženo Katarino sta že vrsto let ubrana tako v zasebnem življenju kot tudi v poslu.
Gosposka ulica je v strogem centru prestolnice, zaprta za promet

Pri Novi smo Bineta že v preteklosti povprašali o tem, kako bo videti njegov lokal, in težko smo dočakali trenutek, ko je najbolj prepoznaven televizijski šef pri nas končno našel svoj prostor pod soncem. Novi je tako že pred dvema letoma v enem izmed člankov namignil, da njegov lokal ne bo bahavo velik, saj se sam veliko bolje počuti v manjših prostorih. Njegova želja se je naposled le uresničila, saj je na Gosposki ulici v prestolnici že začel urejati prostor, v katerem bo v kratkem začel streči svoje nove kuharske specialitete.

"Prostor sem res iskal dolgo in tukaj so se končno poklopili vsi pomembni dejavniki, od lokacije do velikosti, vzdušje v lokalu je fantastično in komaj čakam, da začnemo," nam je povedal Bine, ko smo ga povprašali o tem, kaj je pripomoglo k njegovi odločitvi za omenjeno lokacijo, in dodal, da bo bistveni fokus njegovega lokala hrana raznolikih okusov.

"Želim si raziskovati okuse in tudi kakšna ekstremna kombinacija se bo našla vmes, ker me povprečnost dolgočasi ... Največ pozornosti bom namenil sestavinam in njihovi pripravi, moja kuhinja bo ostala 'zmešana', kar pomeni, da se ne želim omejevati in bom kuhal po občutku in trenutnem navdihu," pojasnjuje Bine in dodaja, da bodo z ekipo dali vse od sebe, da bodo brbončice gostov zadovoljne. Priprave naj bi bile po njegovih besedah že na višku, saj se z ekipo v novi kuhinji že 'uigravajo', na to, kdo se je znašel v njegovi ekipi, pa bomo morali še malce počakati.

Ambient romantičnega Pariza

O tem, da sta Bine in Katarina svojo prvo ljubezensko iskrico zanetila že v študentskih letih v Parizu, smo že pisali, tokrat pa nam je Bine povedal, da je v njegovem novem lokalu poskušal ujeti prav utrip, ki sta ga z ženo tedaj ujela v tem romantičnem francoskem mestu. "V lokalu si želim sproščen ambient in urbani šarm, kot sva ga s Katarino doživela v Parizu. Hrana mora biti izgovor za druženje ob mizi in razlog za pogovor," nam je še pojasnil Bine, ki mu ob novem koraku želimo vso srečo!

Kaja Milanič

Značke: Bine Volčič