Bine Volčič: Kdo bo kuhal v njegovi kuhinji?

Vir: Nova
7. 6. 2016

Prav v teh dneh je odprtje novega lokala televizijskega chefa Bineta Volčiča v mislih številnih oboževalcev oddaje Gostilna išče šefa.

In ker smo pri Novi samo izredno radovedne novinarke, smo se v preteklem tednu prebile do informacije, da naj bi v Binetovem novem bistroju hrano pripravljala tekmovalca zadnje sezone resničnostne oddaje Gostilna išče šefa.

Naše informacije so namigovale, da naj bi se simpatija, ki jo je Bine gojil do najmlajšega kuharja lanske sezone Žana, zdaj nadaljevala tudi v resničnosti. Bine naj bi tako k sodelovanju povabil prav svetlolasega Šentjanžana, ki naj bi se mu v novi kuhinji lokala pridružil tudi Primorec Mišo. Informacije smo seveda preverili tudi pri Binetu, ki pa nam je pričevanje vira potrdil in dodal, da odločitev o tem, koga naj povabi k sodelovanju, pravzaprav ni bila težka. "Pri Žanu nisem imel nobenega pomisleka. Že tisti dan, ko je izpadel iz šova, sem mu rekel, da ko bom enkrat nekaj odprl, da bo on delal pri meni in da bo kuhal. Je mlad, ambiciozen, priden, je garač in škoda bi bilo takšnega potenciala, kot je on. Škoda bi bilo, da bi šel delat v eno kuhinjo, v kateri bi morda izkoristili njegovih pet minut slave oziroma bi mogoče uničili njegovo strast do kuhanja, kar se tudi rado zgodi," nam je pojasnil Bine in dodal, da želi 19-letniku dati še več znanja. "Želim vlagati vanj. V končni fazi pa bova oba dobila nekaj lepega; on znanje, jaz pa dobrega kuharja," nam je o Žanu povedal Bine.

In čeprav tudi Primorca Miša nismo videli v finalu lanske sezone, smo gledalci kaj hitro postali naklonjeni njegovi razumevajoči naravi, kar je tudi Binetu na njem najbolj všeč. "Pri Mišu pa me je prepričalo to, da je pošten, odkrit, da ni konflikten in da je vedno pozitiven. Vedno je znal dobro sprejeti kritiko in pohvalo, je odgovoren, zna delati, je hiter ... seveda bo treba tudi njega še kaj naučiti, ampak ima voljo in željo, kar pa je v končni fazi najbolj pomembno," nam je še povedal.

Želi nadaljevati svoje poslanstvo

In čeprav zunaj dosega televizijskih kamer si zdaj želi Bine v svojem novem bistroju nadaljevati poslanstvo, ki ga je pred štirimi leti začel v oddaji Gostilna išče šefa. "Moje poslanstvo v realnem življenju, in ne samo na televiziji, je, da učim mlade in jim predajam znanje. In tu imam popolno priložnost, da to nadaljujem. V petih letih bosta oba super kuharja. Morda bosta šla vsak svojo pot, morda se bosta pri meni tako dobro počutila, da bosta hotela ostati, ali pa bo šel en v tujino in jaz bom dobil kakšnega novega kuharja," nam je povedal Bine, ki datuma odprtja svojega bistroja še ni želel razkriti, izvedeli pa smo, da se bo lokal imenoval Monstera. 

■ KAJA MILANIČ

Značke: Bine Volčič