Bine Volčič: Letos bo konkurenca še močnejša

Vir: Lea
27. 9. 2013

V ponedeljek se je na POP TV pričela druga sezona kuharskega šova Gostilna išče šefa, kjer se bodo kandidati potegovali za denarno nagrado v višini 50.000 evrov. Novost letošnjega formata je tudi, da Bine svojo ekipo izbira na avdicijskem tednu, ki je posnet vnaprej.

Šef Bine Volčič bo do konca tedna skozi različne kuharske preizkušnje odločil, kdo izmed prijavljenih si letos zasluži stopiti v njegovo ekipo 12 kuharjev in z njim odpreti gostilno. Boj za najboljšega šefa v Gostilni bo letos še bolj ognjevit, saj je po mnenju šefa Bineta konkurenca letos še močnejša.

Kako huda bo konkurenca v letošnji Gostilni, glede na videno?

Letos se je prijavilo sicer številčno manj kandidatov, ki pa so veliko bolj izkušeni in strokovno podkovani v primerjavi z lanskim naborom, zato sem prepričan, da bodo letos tekmovalci bolj izenačeni in bo posledično tudi konkurenca bolj ostra.

Je po vašem mnenju bolje, da je letos glavna nagrada za zmagovalca denarna?

Tako lanska kot denarna nagrada se mi zdita odlični, res pa je, da lahko z denarjem vsak razpolaga po svojih željah. Osebno bi ga na primer investiral v dodatno izobraževanje ... Verjamem pa tudi, da bo denarna nagrada poskrbela za še večjo tekmovalnost.

Kako se bo Gostilna 2 po vašem mnenju razlikovala od lanske?

Zagotovo se bo razlikovala že zaradi novih jedi in inovativnih doživetij, ki sem jih uvrstil na letošnji jedilnik.

Česa se najbolj veselite?

Najbolj se veselim 'mentoriranja' svoji ekipi, ki jo bom izbral na avdiciji. Nove jedi, novi tekmovalci, novi izzivi – super bo!