Bine Volčič: Lokalno je najboljše!

Bine Volčič: Lokalno je najboljše! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
9. 3. 2018

Za chefa Bineta Volčiča se je leto začelo v polnem zamahu. Vodi svojo restavracijo v Ljubljani in sodeluje na različnih kulinaričnih dogodkih, poleg tega se bo letos predstavil tudi v vlogi sodnika v priljubljenem kuharskem šovu MasterChef. Prostega časa nima veliko, zato za oddih rad izbere kraje, kjer lahko z aktivnostmi nabere novo energijo, seveda pa ne sme manjkati pristna kulinarična ponudba.

Za kratek vikend pobeg iz napornega vsakdana je zato tokrat izbral LifeClass Terme Sveti Martin, ki ležijo v osrčju čudovite medžimurske narave. Poleg s čudovito naravo, bogato kulturno, zgodovinsko in tradicionalno dediščino pa Medžimurje razvaja tudi z raznovrstnimi avtohtonimi okusi, ki jih ponujajo rodovitni okoliški hribi.

V okusih Medžimurja lahko obiskovalci uživajo v restavraciji LeBatat; ime je dobila po zdravilnem sladkem krompirju, ki ga tradicionalno gojijo na tem območju. Jedi restavracije temeljijo na prepletanju okusov tradicije in inovativne sodobne zdrave kuhinje, čemur pri svojih kreacijah sledi tudi Volčič. Koncept restavracije in sveže lokalne sestavine so ga na oddihu navdušili, zato je iz najznačilnejših sestavin sestavil svojo jed in jo v kratkem prikazu v termah tudi predstavil.

Lokalno je najboljše

Pripravil je raviole z domačo skuto in orehi, ki jim je dodal še čemaževo kremo z belim sladkim krompirjem in poširano jajce. Je zagovornik kuhanja s sezonskimi in lokalnimi sestavinami, zato je v kuhanju s sestavinami z okoliških kmetij preprosto užival, nad okusi pa so bili navdušeni izbranci, ki so poskusili Binetove raviole. "V mojem norem ritmu in nabitem urniku, ki ga imam že kar nekaj časa, je oddih v naravi in odličnih termah tisto, kar mi da energijo za nove izzive in mi osveži kreativnost. Če k temu dodam še inovativno, a iskreno kuhinjo, je to res zadetek v polno."

Foto: osebni arhiv