Bine Volčič nam je pojasnil načrte z Gostilno

Vir: Lea
18. 12. 2013

V naslednjem letu bo najbolj slavno gostilno v Sloveniji prevzel sam kuharski šef Bine Volčič. Vrata na stežaj odpira v mesecu marcu.

"Ko smo se s Pro Plusom odločili, da po koncu šova Gostilna ne bo samevala, se je ponudila idealna priložnost, da izkoristim prostorno kuhinjo Gostilne tudi za kuharske tečaje. Končno lahko svoje znanje predajam v primernih pogojih, kar je osnova za dobro delo.

Vsi kuharski navdušenci se boste lahko učili priprave sezonskega menija, ki se bo stalno spreminjal, na voljo pa bodo tudi bolj specializirani tečaji, na primer fondi in omake, porcijske sladice, šola BBQ. Prijave na tečaje oziroma za rezervacijo mize v Gostilni pri šefu bodo možne od sredine februarja 2014."

Govorilo se je tudi, da naj bi Bine k sodelovanju povabil zmagovalca šova Gostilna išče šefa, a to še ni dokončno. Bine pravi:

"Sodelovanje med kuharji je vselej dobrodošlo, o kakšnem konkretnem sodelovanju pa še ni govora. Tudi za takšne dogovore je potreben čas, in zahvaljujoč dvomesečnemu premoru, bi bilo kaj takšnega sploh mogoče. Gostilno bom sicer vodil sam, seveda z zvesto podporo svoje ekipe. Na kuharske tečaje pa vabimo vse, ki jih zanimajo nove tehnike priprave in moderna kulinarika. Konceptualno so namenjeni bolj ljubiteljskim kuharjem, saj je zanimanje ogromno. Predznanje ni potrebno, ker vedno vse natančno pojasnim, tudi dvakrat ali trikrat, če je treba."

O tem, kaj bo Bine počel do odprtja Gostilne, pa izveste v novi številki revije Lea.