Bine Volčič: Pogreša kamere! Spet v MasterChef?

18. 12. 2017 | Vir: Nova
Deli
Bine Volčič: Pogreša kamere! Spet v MasterChef? (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Kuharski chef Bine Volčič, ki je postal znan kot šef kuhinje iz šova Gostilna išče šefa, uspešno vodi svoj bistro Monstera v središču Ljubljane. Med našim obiskom nam je razkril, kaj kuha in ali so njegovi pomočniki še vedno nekateri udeleženci iz šova Gostilna išče šefa in ali bo res nadomestil Almo Rekič v šovu MasterChef?

V bistroju Monstera me eden bolj znanih kuharskih chefov pri nas pričaka skupaj z ženo Katarino, ki je njegova desna roka. Trenutno je z bistrojem izredno zadovoljen: "O širitvi ne razmišljam, bistro je idealne velikosti, ekipa je perfektna in zares lahko ustvarjamo brez ovir in omejitev."

Pisali smo že, da je za svoja pomočnika ob odprtju bistroja vzel tudi dva sodelujoča v šovu Gostilna išče šefa, kjer je bil Bine v vlogi šefa kuhinje, učitelja in mentorja bodočih nadobudnih kuharjev. Vendar pa ju v kuhinji ni opaziti. "Z Žanom Tominškom in Mišem Jovićem smo se poslovili, želim jima uspešno kariero, saj sta oba strastna in predana kulinariki. Se pa lahko pohvalim, da imam v bistroju ne eno, ampak kar dve desni roki – Andrej Krenker in Tilen Grenc sta carja v kuhinji, no, tudi v strežbi imamo dva carja – Leona Stijepića in Ludvika Jaklina. Pri nas je ekipa zelo povezana, preziramo klasično razdeljenost med kuhinjo in strežbo, saj smo vsi v istem poslanstvu – navdušiti našega gosta."

Za božič doma, silvestrovo je že razprodano

Bine pravi, da se praznični december pozna pri gostincih predvsem v večji gneči v lokalih in tudi njegov bistro ni izjema. Decembra v Mosteri sicer kuhajo sezonsko, je pa po eni strani vesel, da letošnji božični večer pade ravno na nedeljo, ko je bistro zaprt. "Zato bomo praznovali v krogu najdražjih, sproščeno in igrivo, saj sta otroka še zaverovana v Božička ..." Za silvestrovo pa ima večerje že razprodane in se zelo veseli, da se bo z gosti poslovil od starega leta. Kaj izredno posebnega se na jedilniku ne bo znašlo, saj Bine meni, da je praznik vedno, ko se na mizi najde kakšna dobra hrana. Bine, ki si po celodnevnem kuhanju sicer najraje privošči dober kos kruha s pašteto in kislo kumarico, tudi sicer nima kakšnih decembrskih pregreh, saj ni pretirano sladkosned.

Še bi sodeloval v šovu

Ko ga vprašam, ali bi še sodeloval v kakšnem šovu, če bi ga povabili, odgovori: "S kamero sem se kar spoprijateljil in to pozitivno tremo že kar malo pogrešam." Ob vprašanju, ali lahko potrdi govorice, da bo menda nastopil kot eden izmed sodnikov v šovu MasterChef, kjer naj bi zamenjal aktualno sodnico Almo Rekič, pa odgovori: "Ja, tudi jaz slišim 'ptičke čivkat', sodeloval bi z veseljem, bomo pa videli, kaj se bo zgodilo ..." Očitno dogovori še niso tako daleč, da bi zagotovo potrdil, a vseeno, kje je dim, je tudi ogenj.

Besedilo: Eva Jandl // Foto: Primož Predalič

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk