Bine Volčič: S Katarino sta tudi v poslu ubrani par

Bine Volčič: S Katarino sta tudi v poslu ubrani par (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
26. 1. 2016

"S Katarino sva tim, odkar sva se spoznala. Ves čas mi pomaga pri vzdrževanju komunikacije in urejanju administracije. Popolnoma ji zaupam in zato se res lahko popolnoma posvetim svoji stroki in strasti – kuhariji. Tako v delu kot doma se zelo dobro ujameva, ker se oba enako zavedava, da je oboje zelo pomembno. Torej tako družina kot posel. Doma neprestano lovimo ravnotežje med enim in drugim in vedno poskušamo poskrbeti za to, da nihče ni v ničemer prikrajšan oziroma da je 'žrtev čim manj."

"S Katarino sva tim, odkar sva se spoznala."
"Doma neprestano lovimo ravnotežje med enim in drugim ..."

V prvi vrsti seveda na tistega, ki ga tako skrbno neguje že nekaj časa – svoj lokal. Kot sta nam s Katarino povedala, je izvedba njune velike želje že v načrtu.

"Kot vsak kuhar si tudi sam želim kuhati za svoje goste in končno je prišel čas, da bom lahko res brezkompromisno ustvarjal za njih. Ogledano že imam lokacijo v Ljubljani, vendar pa v tem trenutku še ne morem več izdati o tem projektu," nam je povedal in dodal, da si v prihodnjem letu želi predvsem naklonjenih zvezd. In čeprav si zaobljub ob zaključku starega in začetku novega ne postavlja rad, se izzivov, ki mu jih bo prineslo novo leto, že zelo veseli.

"Zaobljub si ne postavljam, saj me je življenje že prevečkrat naučilo, da se zarečenega kruha največ poje. Bolj kot zaobljub se držim reka, da se s tokom daleč pride in da lahko voda razje še tako trdno skalo, zato grem potrpežljivo izzivom naproti," nam je pojasnil, ko smo ga povprašali, ali so si z družino v prihodnjem letu zadali kakšen poseben cilj. In kot je skromen na televiziji, je tudi na resničnem življenju. Čeprav je Bine ena izmed večjih televizijskih zvezd pri nas, je tudi v uresničevanju svojih ciljev nadvse skromen, saj je v ospredje svojih želja postavil več skupnega časa z družino.

"Srečo si želim tako na poslovnem kot tudi na osebnem področju. Upam, da se bom kljub napornemu gostinskemu delavniku lahko poleg družine posvetil tudi sebi in malo bolj poskrbel za svoje zdravje," je svoje želje v prihodnjem letu strnil Bine, ki se želi posvetiti predvsem reku 'zdrav duh v zdravem telesu'. Tako kot številni z napornim urnikom obremenjeni ljudje si tudi Bine namreč želi v vsakdan vnesti pravo mero zdravega življenja, saj prav ta, v kombinaciji z zdravo hrano in vadbo, pomaga pri zmanjševanju stresa. Kot nam je povedal, šport ni eden od njegovih paradnih disciplin, zato si v tem letu želi predvsem najti vadbo, ki bi mu ustrezala.

"Nisem zagrizen športnik in rad bi našel vadbo, pri kateri ne bi samo trpel, ampak se tudi zabaval," je še dodal.

Z otrokoma na sneg

Življenje se med snemanjem vrti le okrog oddaje, saj nam je Bine povedal, da je 13 tednov, ki jih porabijo za snemanje oddaje, posvečenih zgolj šovu.

"Tisto malo časa, kar ostane, pa je namenjenega družini. Ampak tak delovni ritem sem poznal že iz prejšnjih sezon, zato letos ni bilo nobenih presenečenj ali razočaranj," pravi Bine, ki si je po zaključku šova privoščil izdatno mero spanca.

"Malo sem se naspal, se pošteno najedel in si napolnil baterije z družinskimi radostmi. Končno je tu tudi sneg, tako da bom lahko z otrokoma izkoristil zimske radosti," se je razveselil 35-letnik in obenem dodal, da se v zimskih mesecih z otroki najraje odpravijo na drsališče ali na bližnji hrib, s katerega se radi spuščajo s sanmi. Kot pravi, pa je zdaj oddiha konec. Bine je praznike preživel v Prekmurju, kjer so z družino Alme Merklin že pred leti vzpostavili tradicijo skupnega praznovanja novoletnih praznikov, in nič drugače ni bilo niti letos, ko so se na božično jutro skupaj odpravili na drsališče in kuhano vino.

"Trenutno že delam nekako v standardnem urniku, čas popoldne in ob vikendih izkoristim za družino in prijatelje. Ampak moja 'kuharska' glava pa neprestano melje in ustvarja nove kombinacije, tako da mi ni nikoli dolgčas," je opisal svoj delavnik kuharski mojster, ki si rad vzame čas za konkretno pripravo. Samo za primerjavo: za letošnjo sezono Gostilne, ki se je začela konec avgusta, so jedi začeli pripravljati že spomladi.

Kaja Milanič

Značke: Bine Volčič