Bine Volčič: “Šlamparija ne pride v poštev!”

26. 1. 2018 | Vir: Lady
Deli
Bine Volčič: “Šlamparija ne pride v poštev!” (foto: Tomo Jeseničnik)
Tomo Jeseničnik

Rock'n'roll chef Bine Volčič je svoj televizijski krst doživel v kuharskem šovu Gostilna išče šefa, tokrat pa se bo v četrti sezoni šova MasterChef postavil ob bok kralju sladic Karimu Merdjadiju in kuharskemu selektorju Luki Jezeršku ter s tem na mestu sodnika zamenjal predhodno članico Almo Rekić.

"Od tekmovalcev pričakujem garanje, organiziranost in natančnost pri delu, predvsem pa dobro in okusno hrano, pri čemer sploh ni nujno, da gre za visoko kulinariko, tudi domača hrana je lahko top!

Nikakor ne maram površnosti, ne prenesem izgovorov za napake, najbolj pa me iztiri nespoštljiv odnos do hrane in sestavin, kar se kaže tudi v preveč odpada pri kuhi. Spoštovanje do hrane je osnova, ki enako velja za amaterske in profesionalne kuharje. Veselim se spremljanja napredka tekmovalcev, ki bodo s srcem pri kuhariji. Vedno sem navdušen, ko komu uspe narediti dober krožnik." Nova sezona pa ne prinaša samo novega sodnika, temveč tudi nove kuharske smernice.

"V tej sezoni se vračamo k osnovam. K jedem, ki so bližje domačemu kuharju. Vseeno pa bodo to morali biti krožniki, primerni za MasterChef. Čeprav je jed bolj domača, mora biti domiselna, dodelana, privlačna in, najpomembneje, okusna. Osnove uporabe sestavin, njihova obdelava in predstavitev bodo izjemno pomembne," pojasni Karim, nove zasedbe pa se veseli tudi Luka Jezeršek: "Letos v MasterChefovi kuhinji kraljujemo trije moški. Karim z veliko kuharskega znanja v preteklosti in v zadnjih letih 100-odstotnim fokusom na zahtevnih sladicah. Bine bo s svojo prepoznavnostjo, strokovnostjo, preteklimi TV-izkušnjami in svojo kulinarično drugačnostjo tekmovalcem zagotovo postavil nove standarde, ki jih bodo morali dosegati za naslednje kuhanje.

In na koncu še jaz, z veliko izkušnjami z velikimi, zahtevnimi projekti in dogodki, vodenjem velikega tima kuharjev," še sklene Luka, ki se veseli pomladnega tekmovanja za štedilniki.

Foto: Tomo Jeseničnik

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu