Bine Volčič: Televizijec brez televizije

Bine Volčič: Televizijec brez televizije (foto: Pop Tv) Pop Tv
Vir: Story
5. 11. 2015

Oddaja Gostilna išče šefa je prečkala polovico. Potem ko je Bine Volčič pred tem uspešno že odvodil tri sezone, smo ga na polovici četrte vprašali, kako letos usklajuje svoje obveznosti. Za kratek čas smo ju na pogovoru ujeli s partnerico Katarino, s katero poleg v družinskih vodah uspešno krmarita tudi v svetu posla.

Njegova ljubezen do kulinarike izvira iz mamine dobre kuhe in vikend izletov na tržnico z očetom.
“Za zdaj ne kaže, da bosta šla otroka po najinih stopinjah. Vsekakor pa ju ne nameravava omejevati, zato se pravzaprav že zelo veseliva spoznavanja vseh njunih talentov.”

Da je snemalna karavana resničnostnih šovov neizprosna lomilka ustaljenega urnika, smo slišali že od številnih voditeljev. Da se življenje med snemanjem vrti le okoli oddaje, nam je tokrat potrdil tudi Bine, ki je povedal, da je 13 tednov, v katerih lahko spremljamo nove kuharske obraze, posvečenih zgolj šovu.

"Tisto malo časa, kar ostane, pa je namenjeno družini. Ampak tak delovni ritem poznam že iz prejšnjih sezon, zato letos ni nobenih presenečenj ali razočaranj. Smo na polovici, pa vendar nas čaka še veliko izzivov," nam je povedal in dodal, da se kljub napornemu urniku nikakor ne bi odpovedal druženju z otrokoma in ženo.

"Kljub vsemu se je družinska dinamika med snemanjem seveda spremenila. V primerjavi s prejšnjimi sezonami je razlika, recimo, v tem, da sta otroka že toliko večja, da me zdaj že bolj pogrešata," je povedal najbolj znan slovenski chef, ki ga doma čakata petletni Vane in dveletna Tajda. Sicer pa se pri Binetu in Katarini že vse od začetka njune zveze zasebno življenje prepleta s kuharskim. Bine in Katarina sta se namreč spoznala v Parizu, kjer sta oba študirala.

"S Katarino sva tim, odkar sva se spoznala. Ves čas mi pomaga pri vzdrževanju komunikacije in urejanju administracije. Popolnoma ji zaupam, zato se res lahko popolnoma posvetim svoji stroki in strasti - kuhariji. Tako pri delu kot doma se zelo dobro ujameva, ker se oba enako zavedava, da je oboje zelo pomembno. Torej tako družina kot posel. Doma neprestano lovimo ravnotežje med enim in drugim ter vedno poskušamo poskrbeti za to, da nihče ni v ničemer prikrajšan oziroma da je 'žrtev' čim manj," pojasnjuje 35-letnik. Kljub njuni veliki skupni strasti, kulinariki, pa Bine priznava, da podobnega zanimanja pri otrocih še ni opazil.

"Za zdaj ne kaže, da bosta šla otroka po najinih stopinjah. Vsekakor pa ju ne nameravava omejevati, zato se pravzaprav že zelo veseliva spoznavanja vseh njunih talentov," nam je povedal Bine in obenem dodal, da otroka sicer vesta, s čim se ukvarjata, da pa šova doma ne spremljata. "Ker doma nimamo televizije, ga otroka ne spremljata, niti se o tem ne pogovarjava pred njima. Sicer pa - tudi finančniki s svojimi predšolskimi otroki verjetno ne debatirajo o konotacijah borznih indeksov, kajne?" nam je pojasnil in dodal, da ju občasno zaloti pri razlaganju tega, kdo je njun očka.

"Vendar je to bolj izjema kot nekaj običajnega. S tem sta odrasla in jima je zato verjetno vse skupaj precej vsakdanje," nam je pojasnil simpatični televizijec, ki o oddihu v prihodnjih mesecih še ne razmišlja. Čeprav je urnik v tem času precej hektičen, Bine pravi, da je do konca oddaje še predaleč.

"Ko bo napočil pravi trenutek, se bomo glede druženja s prijatelji in sorodniki odločali spontano. Kam daleč zagotovo ne bomo šli, saj tudi po koncu oddaje normalno delamo naprej in dopolnjujemo kulinarični portal www.binevolcic.si, na katerega nalagamo nove videorecepte in nove tehnike," pravi in dodaja, da so sicer v preteklih letih po zaključku oddaje z družino uživali v veselem decembru.

"Ker je vsaka od sezon šova zdaj potekala v jesenskem času, smo bili po koncu vedno deležni skupnega prazničnega oddiha. Zdi se mi, da smo takrat vedno nadomestili izgubljeni čas za sproščeno zabavo in druženje," je povedal in dodal, da si s Katarino sicer ne privoščita pogosto skupnega oddiha, a vedno poskrbita, da si vsaj enkrat na leto vzameta čas samo za njiju.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije POP TV

Značke: Bine Volčič
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story44/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 44/2015

Story 44/2015, od 29. 10. 2015