Bine Volčič: Uresničila se mu je dolgoletna želja

Bine Volčič: Uresničila se mu je dolgoletna želja (foto: Alpe) Alpe
Vir: Story
17. 5. 2015

Priznani kuharski mojster in neizprosen, a pošten šef v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa Bine Volčič ob številnih kuharskih obveznostih po Sloveniji neizmerno obožuje delo na kuharskih delavnicah.

Pred dnevi smo ga spremljali med zanimivo delavnico v koprskem studiu Gorenje, kjer je pripravil sladico cheesecake z jagodami in požel val navdušenja oboževalcev.

"Moja kuharska pot je pestra in po šovu je življenje kar zanimivo. Pred Gostilno Slovenija ni kaj dosti poznala ne mene ne mojega dela, zato je šov res prinesel veliko prepoznavnost, v kateri ne bom rekel, da ne uživam. Všeč mi je, da je moja prepoznavnost povezana z delom, ki ga opravljam, ne pa z neko medijsko zvezdo, kar res nisem. (smeh) Glede kulinarike z veseljem opažam, da se je v Sloveniji veliko spremenilo, saj so ljudje začeli po šovu na poklic kuharja gledati drugače. Začeli so jih ceniti in postajati v restavracijah veliko bolj strpni, a po drugi strani zelo zahtevni in neizprosni," pove Bine in nadaljuje:
"Zavedati se je treba, da je gost kralj ter da z novimi, bolj zahtevnimi prijemi do kuharja v njem vzbudimo željo po dodatnem zagonu, motivaciji ter novem znanju, da je vsak dan boljši in ga čas ne povozi. Ponosen sem na vse tekmovalce, ki so bili prisotni v šovu v vseh treh sezonah, saj ni lahko narediti tega koraka in se prijaviti v šov, ki ni enostaven. Priznam, žal nisem v stikih z večino, a je nekaj takih, s katerimi ohranjamo prijeten odnos po koncu šova. Moja dolgoletna želja je bila in bo izobraževati, učiti in predajati svoje znanje, saj v lastnih kuharskih začetkih pri nas nisem imel te možnosti oz. mentorja, zato je to moje prvotno vodilo. Z vstopom v novo leto sem zato z veseljem naredil spletni kulinarični portal oz. atelje www.binevolcic.si, ki je moja spletna šola kuhanja, v kateri je zajeto veliko znanja, in sem ponosen, da so ga številni vzeli za svojega."

Mednarodno priznani kuharski mojster Bine je vesel tudi sodelovanja s studiem Gorenje in razkril nam je, kaj ga je prepričalo, da se z veseljem odzove na vsako njihovo povabilo: "Presrečen sem, da me je Gorenje povabilo k sodelovanju, saj gre za vrhunsko znamko, ki ni zaspala, ampak si skozi bogato tradicijo ustvarila res velik ugled. Podjetje vedno znova preseneča pri nas ter zunaj naših meja s svojo kreativnostjo, dovršeno tehnologijo in ne nazadnje svežim videzom na svojem področju pri vseh kuhinjsko-stanovanjskih aparatih. Ujemamo se ravno zaradi tega, ker je njihova modernost osvojila številne mlade generacije in je v koraku s časom."

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story19/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 19/2015

Story 19/2015, od 07. 05. 2015