Bine Volčič: Vozniški izpit? Mala mal’ca!

Bine Volčič: Vozniški izpit? Mala mal’ca! (foto: Matej Slabe) Matej Slabe
Vir: Story
14. 4. 2017

Kuharski mojster Bine Volčič ni eden izmed tistih moških, ki se jim ob pogledu na prestižne in dirkalne avtomobile cedijo sline, saj novostim v svetu avtomobilizma posveča le bolj malo pozornosti, medtem ko njegovo pozornost hitro pritegnejo ameriški starodobni lepotci.

Seveda pa bi vanje le s težavo pospravil vse, kar kuharski chef potrebuje, zato mu na pomoč priskoči večje gospodarsko vozilo, v katerem je dovolj prostora prav za vse.

Story: Se še spomnite vozniškega izpita? Ste ga opravili z odliko?

Ja, naredil sem ga v prvem poskusu, ker pa sem vozil motor od 14. leta, je bil izpit za avto 'mala mal'ca ...

Story: Katera je bila takrat vaša šibka točka? Se ta pozna še danes?

Včasih sem pri zavijanju velikokrat pozabil vključiti smernik, zdaj pa vem, kako nadležno je to za druge voznike v bližini, in se trudim, da vozim pravilno, zmerno in predvidljivo. Običajno so na zadnjih sedežih otroci, tako v mojem kot v drugih avtomobilih.

Story: Blestite pri bočnem parkiranju?

To mi nikoli ni predstavljalo težav, ponavadi gre v prvo, odkar pa imam zadaj senzorje, je vse še lažje.

Story: Kaj vam na cesti povzroča največ težavic? Kaj vas najhitreje spravi ob živce?

Moram priznati, da so to tisti 'nedeljski' vozniki, ki vozijo občutno manj od omejitve hitrosti, a jih po drugi strani tudi razumem, zato se brzdam pri 'sproščanju jeze'.

Story: Kakšen voznik ste sicer? Hiter in drzen ali ste za volanom precej bolj umirjeni?

Mislim, da sem kot voznik pozoren na dogajanje v prometu, in ker res uživam v vožnji z avtomobilom, mi hitrost ne pomeni dosti - naj pot raje traja malo dlje, medtem pa si zavrtim še kakšno dobro glasbo, ki me spravi v dobro voljo, in dan postane še lepši.

Story: Ste lastnik Fordovega gospodarskega vozila tourneo connect, ki vam pri poslu še kako pride prav. Kaj vse spravite vanj?

Gostinci ves čas vozimo v avtu ogromno stvari, ali so to sestavine, potrebščine in profesionalni aparati, če ne drugega, pa gore umazanega perila. Včasih kuhamo na terenu in v avto pospravim vse od A do Ž, vanj pa sem ravno naložil tudi vse vrtno pohištvo za naš gostinski vrt, ki smo ga postavili v teh toplih dneh.

Story: Včasih pa je primeren tudi za kaj drugega?

To je tudi naš družinski avto in nam odlično služi, saj se še ni zgodilo, da česa ne bi mogli vzeti s seboj - in v današnjih časih gre z nami na dopust skoraj pol hiše.

Story: Se sicer dobro znajdete za volanom večjega jeklenega konjička?

Ja, veliki avti so moja strast, sploh če gre za oldtajmerje. Včasih sem imel velik ameriški kombi, star četrt stoletja, vendar mi ga žal ni uspelo izkoristiti toliko, kot bi si želel. In tako sem ga prodal, me pa kljub temu še vedno spremlja, kot tatu na moji levi roki.

Story: Ste velik ljubitelj 'pleha'? Spremljate trende v avtomobilski industriji?

Ne, ne morem reči, da sem ljubitelj 'pleha', trendov res ne spremljam, mi je pa vonj po bencinu všeč že od majhnega, prav tako ameriški oldtajmerji, sploh iz časov rokenrola, in skorajda nikoli ne zamudim srečanj ljubiteljev teh 'mrcin'. Se pa vseeno zelo veselim tudi druženja z mustangom kabrioletom, ki me čaka v bližnji prihodnosti. Ga bom peljal na izlet na naše krasno podeželje in bova oba uživala.

Story: Če bi ujeli zlato ribico, bi si zaželeli kakšen prestižen avtomobil?

O prestižnih avtih nimam veliko pojma, zlato ribico bi prosil raje za kakšen 'sfriziran' dragster oldtajmer in časovni stroj, ki bi me popeljal v ameriška 50. leta. To pa bi bilo doživetje!

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story15/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 15/2017

Story 15/2017, od 06. 04. 2017