Bine Volčič: Dojenček je že doma

Vir: Lea
28. 11. 2012

Trenutno najbolj zasedeni kuharski šef, ki slovi tudi po svojih neusmiljenih komentarjih v resničnostnem šovu, je v zasebnem življenju popolno nasprotje. Bine Volčič je ravno v teh dneh postal že drugič očka – po sinčku Vanetu je zdaj dobil še hčerko Tajdo. Izpadli tekmovalci v Gostilni pa so nam zaupali marsikatero podrobnost o tem, kakšen je Bine tudi zasebno.

Bine je trenutno zaseden bolj, kot je bil kdaj koli v življenju – poleg vsakodnevnega bdenja nad tekmovalci v šovu Gostilna išče šefa je še drugič postal očka. Ker se šov snema vsak dan, si Bine ne more vzeti niti pripadajočega očetovskega dopusta, da bi v miru preživel nekaj dni s svojo mlado družinico ali da bi svoji najdražji Katarini kaj pomagal pri dojenčku. Tako so mu najverjetneje v veliko pomoč vsi domači, ki so pripravljeni pomagati vsaj pri občasnem varstvu starejšega Vaneta. Sicer pa si je mlada družinica ustvarila prijeten dom v Kranju, v novem blokovskem naselju, ki je primeren za odraščanje dveh nadobudnežev.

O tem, kako so svojega šefa v kuhinji dojemali izpadli tekmovalci, kaj so o njem še izvedeli poleg kuharskega znanja in koliko se jim je v resnici sploh odprl, pa so spregovorili kar sami:

tejaTEJA

"O Binetu lahko povem samo to, da je bil odnos strogo profesionalen, tema je bila kuhanje. Na delo je vedno prihajal urejen, v svoji kuharski obleki. Bil je resen, strog, natančen, včasih se je tudi nasmejal in kdaj pa kdaj ga je zaneslo in se je tudi malo pošalil z nami. Kolikor mi ga je uspelo spoznati, je res perfekcionist na svojem področju in je super oseba. Enkrat je prišel na novo ostrižen, in ko smo vsi opazili novo pričesko in ga pohvalili, je malenkost zardel. O tem, da bo postal očka, ni nikoli govoril, smo mu pa čestitali, ko smo izvedeli. Zahvalil se je in povedal, da je punčki ime Tajda."

petraPETRA

"Pred odhodom v šov sem si na spletu prebrala Binetovo osebno predstavitev, saj ga predhodno nisem poznala. Moj bivši šef Mario ga pozna že dlje časa in zanj je našel le lepe besede, povedal mi je, da s partnerico pričakujeta drugega otroka, ki se bo rodil med šovom, mislila sem si: "Ej mojemu bodočemu šefu Binetu pa se bo dogajalo!"

Pred odhodom v šov sem bila v velikem pričakovanju in komaj sem čakala, da bolje spoznam novega šefa – top kuharja, predvidevala sem, da bom spoznala tudi eno top osebo in moji občutki me niso izdali. Bine ni zame le top kuhar, ampak tudi top osebnost, vsaj kolikor sem imela možnost ga spoznati, saj strogo loči zasebno življenje in kuhinjo. V kuhinji ima profesionalni odnos, beseda je vedno tekla le o kuhanju in gostilni.

Med šovom nas je šef povabil na jutranjo kavo, česar smo se vsi tekmovalci veselili, vendar smo tudi tam govorili o svojih in šefovih pogledih na gostinstvo. Saj drugega niti ne gre pričakovati, kofetkali smo ljudje, ki si želijo delati v tej panogi in imajo veliko idej. V izolaciji drugače težko preživiš, saj veliko delaš, malo spiš, se učiš ... Televizija tako lažje dela šov, zato je zame vsak tekmovalec po svoje zmagovalec.

V šovu smo se z Binetom videvali le v kuhinji in z njim imeli profesionalen odnos. Bine zelo dobro predaja znanje, kar je bil za nas ob tem tempu velik plus. Ima tudi dobro razvite vodstvene sposobnosti, zahteva najboljše, vendar je ob naši utrujenosti našel tudi razumevajočo in toplo besedo. Spominjam se, ko smo v gostilni imeli odmor in sem šefa srečala na hodniku. Bil je čas, ko sem zelo pogrešala hči Tajdo in smo bili pod slabim vodstvom Luke. Vprašal me je, ali sem v redu, nasmejala sem se in rekla: ja, šef.

Bineta spoštujem in sem mu hvaležna za vsa ta znanja, ki smo jih prejeli, saj mi danes koristijo in lahko boljše pripravljam hrano ter še bolj razumem, kaj potrebuje gostinstvo. Nedavno se je šefu Binetu res rodila hči, s partnerico sta jo poimenovala Tajda. Ob tej novici sem se nasmehnila in si rekla: tudi moja hči je Tajda – šef, izbral si top ime svoji hčeri!"

tincaTINCA

"Z Binetom smo se pogovarjali samo profesionalne stvari o kuhanju, kar se mi zdi tudi prav. Tudi zato smo prišli v šov, da odnesemo čim več njegovega kuharskega znanja. Bine se je res iz dneva v dan trudil, da nam je vlil čim več novega znanja. Od nas pa je bilo odvisno, koliko ga sprejmemo. Jaz vem, da sem ga poslušala z odprtimi ušesi in očmi. In vem, da sem si vsako njegovo načelo zelo dobro zapomnila.

Bine je super oseba in res top kuhar v Sloveniji. Res je moj idol in že od nekdaj sem si želela kuhati z njim. In to se mi je uresničilo. Zna pohvaliti osebo in zna povedati, kaj ni prav, in to iskreno. Res sem bila vesela vsake njegove kritike, kajti vsaj tako veš, kaj moraš pri sebi popraviti, da boš boljši in da boš pravilno opravljal svoje delo. Ima nore ideje v kuhinji. Res pravi rokenrol, kot pravi.

Ostaja pri slovenskih izdelkih, a vseeno jih tako zmeša, da ta njegova jed dobi navdih iz več strani sveta. Res mi je všeč, kako si upa kombinirati sestavine. Sicer pa je zanimivo, da nikoli nismo videli, kako pride v službo. Običajno nas je že čakal v kuhinji, v kuharski uniformi, da nam predaja svoje znanje. Še dodatno potrditev, da je kuhanje njegov sanjski poklic in da res živi s kuhinjo, pa sem dobila, ko sem videla njegov tatu na roki, na kateri ima kuharja."

zoranZORAN

"Zelo sem vesel, da je šef Bine postal očka. Sam vem, kakšen je občutek. V gostilni o tem ni nikoli govoril, mislim, da ni želel izpostavljati svoje družine v javnosti. Večina pogovorov, kot se za velikega profesionalca spodobi, je potekala o njegovem delu v kuhinji, šoli in o življenju, povezanem s kuhinjo. Vedno je hotel biti resen in strog, kar mu je tudi uspevalo, saj se ga tekmovalci bojijo, kar se je videlo v večini šova.

Saj sem ga tudi spoštoval, čeprav sem starejši od njega. Mislim, da za tisto njegovo brado in brki stoji ena zelo nežna oseba z veliko razumevanja in tolerance do ljudi. Nikoli ni oddajal nobenega vonja ali parfuma, kar je tudi pravilno, saj kuhar ali natakar ne sme oddajati neprijetnih ali prijetnih dišav, ker bi lahko vplivale na kakovost hrane. V službo je prihajal z velikim avtom. Zagotovo ga je kupil, da bi zdaj štiričlanska družina lahko udobno potovala.

Opazil sem, da rad pokaže, da je med redkimi kuharji, ki so lepo grajeni, zato nosi oprijeta oblačila, zlasti zgornji del z ruskim ovratnikom. To sem opazil, ko smo odšli na kavo. Ima rad tetovaže, menim, da bo njegov novorojeni otrok našel mesto med njimi. Opazil sem tudi, da se veliko posveča svoji princeski, kar ne spominja na rokenrol stil. Ob priložnosti ga bom vprašal, ali je svojo jed poimenoval po svojem videzu. Mislim, da je ljubeč očka. V vsakem primeru mi bo ostal v dobrem spominu, spekel mu bom okusno ribo, če se bo znašel v mojih krajih."

nikNIK

"O šefu Binetu lahko povem samo dobre stvari. Mislim, da je eden izmed boljših kuharjev v Sloveniji. Čestitke ob rojstvu njegovega otroka. Z Binetom smo imeli zelo korekten profesionalni odnos in se o zasebnem življenju nismo kaj dosti pogovarjali. Vsi smo vedeli, da pričakuje naraščaj, to smo vedeli, še preden se je šov začel. Bine je naravni talent, takega ne srečaš vsak dan. Pri njem mi je všeč to, da je vedno urejen in skoncentriran na kuhanje. Ponuja veliko znanja, katerega lahko človek črpa. Ima zelo specifičen okus, ki ustreza večini ljudi, prav tako ima nore ideje in prav to me fascinira pri njem."

 

Iz revije Lea