Blake Lively: Svoje otroke želi vzgajati daleč od javnosti

Ko se Blake pojavi na rdeči preprogi, se za njo obračajo vsi.  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
26. 6. 2016

Blake je zagotovo ena od najlepših in tudi najbolj nadarjenih mladih igralk, ki jim Hollywood leži pred nogami. Mnogi režiserji si v svojih filmih trenutno želijo videti prav njo. A sama hiti počasi in si projekte skrbno izbira, pri tem pa pazi, da ji ne zmanjka časa za njeno družino, ki se bo v kratkem povečala še za enega družinskega člana.

Blake Ellender, ki bo letošnjega 25. avgusta dopolnila 29 let, je bila rojena v Los Angelesu kot najmlajša izmed petih otrok. Igranje ji je bilo preprosto položeno v zibko, saj je bil igralec tudi njen oče Ernie, mama pa je delala kot iskalka talentov. V svetu igre in šovbiznisa se je zato znašla že zelo zgodaj, saj sta jo starša jemala s seboj na delo, ker je nista želela puščati v rokah varušk. A čeprav si kot otrok ni mislila, da bo kdaj stala pred kamero in igrala, se je zgodilo ravno to.

Ni si želela biti igralka

Blake si nikoli ni želela postati igralka, pa čeprav je prisostvovala na vseh urah igranja, ki sta jih učila njena starša. Pred kamero je prvič stopila že pri rosnih desetih letih, ko je zaigrala v filmu Sandman, ki ga je režiral njen oče. A filmski svet je ni pritegnil, saj si je bolj želela študirati in je sanjala o tem, da se bo vpisala na prestižno univerzo Stanford. No, življenje, ali bolje rečeno, njeni bratje in sestre so imeli z njo drugačne načrte. Blake se jim je zdela preprosto preveč nadarjena, da ne bi igrala, zato jo je njenemu starejšemu bratu Eriku po dolgem prepričevanju le uspelo pripraviti do tega, da se je udeležila nekaj avdicij. Že po prvih nastopih pa se Blake klicev agentov preprosto ni več mogla ubraniti. Prvo resno vlogo je tako dobila leta 2005 v filmu The Sisterhood of the Traveling Pants, kjer je upodobila Bridget in si z njo tudi prislužila nominacijo za nagrado Teen Choice Award v kategoriji Choice Movie Breakout – Female. Čez dve leti pa jo je med zvezde izstrelila serija Gossip Girl, v kateri je vse do leta 2012, ko se je ta končala, upodabljala Sereno van der Woodsen.

Njen smisel za modo je izjemen

Vam čudovite obleke, ki jih igralka nosi na rdečih preprogah, jemljejo dih? Nam tudi! A za njen čudovit videz niso krivi stilisti, saj jih Blake nima, ker za svoj videz raje skrbi sama. Meni namreč, da sama najbolje ve, kaj ji je všeč, kaj ji pristoji in kaj ne. Čeprav pri izboru modnih znamk ni izbirčna, priznava, da so ji zelo všeč oblačila modnih hiš Chanel in Marchesa in modnega oblikovalca Prabala Gurunga. Ji je pa bolj kot znamka pomembno to, ali ji oblačila pristojijo, kot je treba, ali ne. Sicer pa igralka v prostem času najraje nosi kavbojke in majice, nora pa je na čevlje, ki jih ima v omari cel kup. Najraje ima seveda visoke petke prestižne znamke Louboutin, ki jih pogosto nosi predvsem k svojim večernim oblekam.

Rada se vrti za štedilnikom

Morda si težko predstavljate, a je res – Blake preprosto obožuje hrano! Nedavno je reviji Glamour celo zaupala, da v življenju še ni bila na dieti, saj je preprosto ne potrebuje. Njena vitka postava je rezultat aktivnega življenja in uživanja v hrani. Jutra zelo rada začne z vročo čokolado, dan pa zaključi s koščkom ali dvema temne čokolade. A hrane Blake ne uživa le v restavracijah, temveč za štedilnik zelo rada stopi tudi sama. In ker je dekle za kuho ne le nadarjeno, temveč si je na tem področju pridobilo tudi veliko znanja – med drugim je obiskovala prilagojeno delav-nico kuhanja na prestižni šoli Le Cordon Bleu v Parizu, na potovanjih pa se vedno udeleži kuharskih delavnic o pripravi lokalnih specialitet – smo prepričani, da so njeni obroki preprosto za prste obliznit.

Ryan je tisti pravi

Blake ni dekle za kratke romance, ampak dekle za na dolge proge, zato je imela vedno resna in dolga razmerja. Prvi fant, za katerega je javnost vedela, je bil njen soigralec iz serije Gossip Girl, Penn Badgley, s katerim sta bila skupaj tri leta. Njen drugi fant in danes tudi mož pa je igralec Ryan Reynolds. Par se je spoznal med snemanjem filma Green Lantern (Zelena svetilka op. a.) leta 2010, leto pozneje sta postala par, leta 2012 pa mož in žena. Ker sta si na svoj dan želela čim več zasebnosti in miru, sta se poročila daleč od oči javnosti, v manjšem kraju v bližini Charlestona v Južni Karolini in ob navzočnosti le sedemdesetih gostov. Blake je nedavno v intervjuju za Marie Claire javnosti zaupala, da je vedela, da je Ryan tisti pravi, ko je ugotovila, da bo prav on lahko celo življenje tudi njen najboljši prijatelj, saj je bilo njuno prijateljstvo zanjo nekaj prav posebnega. Prepričani smo, da je nad lepo igralko vsaj toliko, če ne še bolj, 'nor' tudi njen mož. Danes, po skoraj štirih letih zakona, je njuna ljubezen še močnejša, morda tudi zato, ker sta svojo zvezo okronala z otrokom. Sta namreč ponosna starša deklici James, ki se jima je pridružila leta 2014, letos pa pričakujeta že drugega otroka. Oba si želita, da bi otroke lahko vzgajala v normalnem okolju, zato sta do družine tudi zelo zaščitniška in jih ne želita izpostavljati v javnosti.

Tina Ambrožič

Značke: Blake Lively