Blaž Berlec: Kuharski bloger in ljubiteljski popotnik, spoznajte ga od blizu

Blaž Berlec: Kuharski bloger in ljubiteljski popotnik, spoznajte ga od blizu (foto: Foto: Tv3) Foto: Tv3
Vir: Story
25. 9. 2022

Blaž Berlec je 27-letni kuharski bloger in ljubiteljski popotnik, ki od leta 2020 ustvarja svoj blog/vlog YummySlovenia.

Študiral je španščino, bolj kot učiteljevanje pa ga je pritegnilo ustvarjanje v kuhinji. V oddajo Klepet ob kavi, ki jo lahko vsak delovnik spremljate na TV3, so ga prvič povabili aprila, a se je ekipi s svojo sproščenostjo, simpatičnostjo in nagajivostjo tako prikupil, da so mu predlagali udeležbo na avdiciji za nove voditelje.

Klepet ob kavi je oddaja, ki združuje duhovnost in zdrav življenjski slog. Kako blizu vam je duhovnost? Tudi sami izvajate kakšne prakse za osebni razvoj?

Sam načeloma ne izvajam nobene aktivnosti, ki bi zadevala duhovnost. Se pa zavedam moči teh praks in menim, da bi si vsak moral najti čas in jih dnevno izvajati. Če ne drugega, vsaj 10 minut meditacije.

Zakaj menite, da ste dobili vlogo voditelja v oddaji Klepet ob kavi?

Zdi se mi, da sem vlogo voditelja v oddaji dobil, ker je del moje osebnosti že navajen na kamero. Pa tudi zaradi prilagodljivosti, poslušljivosti, načina komunikacije … In pa seveda, ker sem se ekipi zdel primeren in dovolj simpatičen za pred kamero. (smeh)

Kako vam je všeč ekipa oddaje, s katero snemate? Kakšno je vzdušje na snemanjih?

Ekipa Klepeta ob kavi je super. Vedno je zelo sproščeno, tudi med samim snemanjem. Kljub običajni televizijski časovni stiski je na koncu, ko kamera ugasne, studio zelo hitro poln smeha.

Ste velik popotnik. Kaj iz drugih držav bi prinesli v Slovenijo oziroma med Slovence?

Tako je, obožujem potovanja. Med Slovence in v Slovenijo pa bi rad prinesel odprtost in strpnost do drugačnosti ter toplino sprejemanja tujcev in nasploh vseh ljudi (to bi na primer prinesel iz Španije).

Kako bi opredelili svoj kuharski okus?

Moj kuharski okus je zelo vsestranski. Odprt sem za pripravljanje vseh vrst okusov, najraje pa pripravljam sladice ali zdrave obroke.

Kaj naredite, ko preizkusite nov recept, ki ne izpade dobro?

Recepti, ki se jih spomnim, redko uspejo v prvo, ravno to je čar ustvarjanja novih receptov. Vedno je treba prilagajati, dodajati in odvzemati sestavine, začimbe ipd. Če odgovorim na vprašanje – ga prilagodim tako, da na eni točki uspe.

Naštejte 3 živila/začimbe, ki jih največkrat uporabljate pri svojih receptih.

Ovseni kosmiči, masla iz oreščkov in jajca.

Imate namen kdaj izdati svojo kuharsko knjigo Yummy? Katere jedi bi vključili?

Imam že 2 e-knjižici z recepti Yummyčink (moja verzija palačink). Ena izdaja je proteinska, druga je klasična.

Katera jed je tista, s katero grešite, da se potolažite?

To sta dobra napolitanska pica in palačinke.

Najbolj čudna stvar, ki ste jo kadarkoli poskusili?

Uf, ta je pa težka. Dejansko vampi. (smeh)

Za na konec ena tipična – če bi do konca življenja morali jesti samo eno jed/živilo, katero bi bilo to?

To bi bili ovseni kosmiči, ker jih res lahko pripraviš na milijon načinov.

Napisala: Sonja Javornik // Fotografije: Tv3

Nova Story že v prodaji

Story