Blaž Švab: Ljudje smo ustvarjeni za življenje v dvoje

28. 12. 2015 | Vir: Nova
Deli

Punce norijo, fantje na vse grlo prepevajo njihove pesmi. Skupina Modrijani je prav zagotovo dosegla mnoga ušesa širom Slovenije in priljubljenost, ki jo bo težko preseči. Čeprav se njihov zadnji album glasi Moja, pevec skupine Blaž Švab še vedno ni našel dekleta, ki bi mu ogrelo srce, in kot nam je zaupal, ga tudi ne išče, saj verjame, da ljubezni ni mogoče načrtovati.

Letošnje silvestrovo se je za pevca začelo že na začetku decembra s Silvestrskim pozdravom, kar pa ni nič nenavadnega, saj nam je povedal, da glasbeniki silvestrujejo kar ves december, začnejo pa že konec novembra. Prav poseben dogodek letošnjega veselega meseca pa je zagotovo Silvestrski pozdrav v mariborski dvorani Tabor, na katerem je nastopilo več kot 200 glasbenikov, ki so obiskovalce zabavali s svojimi uspešnicami. Na silvestrski večer pa bodo v dogodku lahko uživali tudi gledalci pred televizijskimi zasloni. Blaž se bo na odru pojavil tudi v vlogi voditelja, poleg tega pa bo z Modrijani tudi zaigral nekaj uspešnic. Zaupal nam je, da se bolj domače počuti kot del glasbene skupine, saj se lahko občasno tudi malo potuhne. Kot voditelj je namreč postavljen v ospredje, zato je velik del odgovornosti na njem ter seveda sovoditeljici. To se bo sčasoma zagotovo spremenilo, saj bo za njim več let izkušenj. Najljubša sovoditeljica simpatičnega pevca je Darja Gajšek. Čeprav do zdaj še ni delal z veliko voditeljicami, se z Darjo odlično ujameta tudi v oddaji Slovenski pozdrav, saj se zelo dobro poznata, zato komunikacija pred kamerami steče povsem tekoče.

Božič bo preživel v krogu družine

Veseli december bo torej za Modrijane nadvse pester. V preteklih letih so v tem mesecu odigrali tudi do 32 koncertov, včasih kar štiri na dan. Zgodilo se je, da so jih napovedali, ravno ko so parkirali avto, zato niso imeli časa pograbiti inštrumentov in so koncert izpeljali kar brez njih. Letos sicer ne bo tako natrpano, vendar v igranju iz leta v leto bolj uživajo. "Zdi se mi, da če bi naredil mesec dni pavze, bi si fantje za ta čas našli kar kakšen drug bend za muziciranje", se je pošalil Blaž, ki prav tako nadvse uživa v glasbenih vodah. Vendar pa si kljub glasbeni karieri med prazniki vzamejo dovolj časa tudi za družine in kakovostno druženje. Pevec december naravnost obožuje, predvsem zato, ker si tudi po koncertih z Modrijani vzamejo čas za osebni pogovor. "Kako si? Kako se počutiš? To so še vedno vprašanja, ki si jih kljub pomanjkanju časa zastavljamo, saj je ta čas primeren tudi za lepe medsebojne odnose," pojasnjuje temnolasi Štajerec. Za božič so fantje seveda prosti, zato praznični večer preživi v krogu družine, zgodi pa se, da se nevede skupaj s preostalimi Modrijani srečajo pri polnočnici in se tudi po njej z veseljem družijo.

Ljubezen se preprosto zgodi

Njegovo zasebno življenje ostaja neznanka, zato je skrivnostna rjavolaska, s katero se je udeležil koncerta Bryana Adamsa, v reviji Nova pa smo ga ujeli v njenem objemu, v javnosti dvignila kar nekaj prahu. Blaž kljub temu ostaja skrivnosten in ne želi govoriti o svojem zasebnem življenju. "Spraševal sem se, kdo je kupil vstopnico za koncert, da je ves čas fotografiral, namesto da bi užival v dobrem koncertu. Zdi se mi dobro, da moje zasebno življenje ostane neznanka," še dodaja. Zadovoljen je s svojim življenjem in lepo živi, poleg tega uživa v naravi, dobri družbi in sprehodih ter vsem, kar mu ponuja to čudovito življenje. Zdi se mu precej samovšečno pripovedovati o tem, kako živi ter s kom si deli posteljo. "Pa koga to zanima?!" se sprašuje pevec. Tudi pri nežnejšem spolu ne išče ničesar posebnega, saj nerad komplicira, zato si ne želi nič drugačnega kot vsi ostali. Verjame, da se ljubezen zgodi in iskra vzplamti, saj se dobro zaveda, da na silo nič ne gre. "Zame je ljubezen nekaj življenjskega, saj smo ljudje ustvarjeni za življenje v dvoje, v družini," še pove in dodaja: "Želim si le nekoga, ki ga bom imel rad in bo sam čutil prav tako."

Še to ...

Blaž Švab tudi o svoji družini:

  • "Zelo rad sem doma z družino in naravnost obožujem nečaka Marcela. On me je v življenju naučil največ stvari, med drugim tudi to, da se je včasih treba ustaviti. Če je le mogoče, si zanj vzamem čim več časa. Imam ga neskončno rad in samo želim si lahko, da bom nekoč imel takega sina. Otrokom je treba posvetiti veliko pozornosti in kakovostnega časa. Včasih je pa treba le sedeti zraven in biti navzoč. Če bi moral združevati družino in glasbeno kariero, bi moral slednjo nekoliko oklestiti, saj drugače ni pošteno do otroka in družine. Vendar je to vredno in se v življenju obrestuje. Lepi odnosi so na dolgi rok najpomembnejši. Preostalo se hitro pozabi."

■ Nika Arsovski

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik