Blaža Švaba je ta dogodek zelo pretresel, tega nikoli v življenju ne bo pozabil, tako je opisal vse skupaj

18. 12. 2023
Deli
Blaža Švaba je ta dogodek zelo pretresel, tega nikoli v življenju ne bo pozabil, tako je opisal vse skupaj (foto: Sami Rahim)
Sami Rahim

Priljubljena oddaja V petek zvečer se počasi poslavlja z malih zaslonov, kar številne gledalce res žalosti.

A tako pač je, očitno vse ima svoj rok trajanja. Tako je bila minuli petek na sporedu prva od dveh poslovilnih oddaj. Ob tej priložnosti so se ustvarjalci oddaje V petek zvečer spomnili pestrih trenutkov, ki so obeležili šest sezon te oddaje.

Preberite še: Fehtarji podirajo rekorde in se vračajo v nostalgični čas stacionarnih telefonov in fiksnih govorilnic

In teh vsekakor ni bilo malo - večinoma so bili zabavni, a zgodili so se tudi žalostni trenutki. Še najbolj je ustvarjalce - pa tudi gledalce - pretresla novica o smrti člana skupine Diamanti, ki je takrat imel komaj 26 let. Gre za trobentača Mateja Kravcarja.

V oddaji je voditelj Blaž Švab obudil spomin nanj. Med drugim je dejal, da se je zgodilo kar nekaj res zelo težkih stvari - in ena najtežjih je zagotovo bila ta, ko so ostali brez Mateja, brez trobentarja. Zdaj je mirno priznal, da je zanj takrat bila prva osebna kriza in da si je želel, da bi kar nehali.

"Nikoli ne bom pozabil, ko sem se pogovarjal z Miho Goršetom in Matjažem Vlašičem o tem, kaj zdaj in je Matjaž modro rekel, da če je to edini razlog, zaradi katerega bi nehal, da potem ne smem nehati," je dejal Blaž.

Ob tem je še povedal, kaj je rekel Miha: "Rekel je 'Blaž, izgubili smo Mateja, zdaj moramo pa to skupaj prebolevati'. Zgubil je prijatelja, s katerim je igral, a tako modro odgovoril, da teh besed in tega trenutka ne bom nikoli v življenju pozabil."

Nato je še dodal, da so potem vsi skupaj to prebolevali, a da nikoli ne bodo preboleli. Pravi, da mu vedno, ko gleda te posnetke, tečejo solze in da ga vse skupaj spomni na to, koliko ljubezni je on dal v to oddajo in koliko ljubezni so dodali v oddajo vsi glasbeniki.

Morda vas zanima: Jure Košir zdaj pokazal, kakšno razkošje ima v domači kuhinji in mnogi so zeleni od zavisti

Ob tem lahko samo ugotovimo, da so oddajo V petek zvečer pripravljali ustvarjalci, ki so srčni in prijazni ljudje, kar so gledalci prepoznali. Ravno zato je bila med njimi tako priljubljena in številni so komaj čakali konec tedna, da so si jo lahko v miru ogledali.

Bonus video: Borut Pahor je v podkastu Mastercard navdiha tokrat gostil Valentino Turcu, ki jo je uvodoma predstavil kot veliko umetnico, izjemno baletno plesalko, priznano koreografinjo in zelo iskano oblikovalko giba: "Za svoje delo je prejela tako rekoč vse strokovne in umetniške nagrade ter priznanja, pred kratkim, ob 30-letnici ustvarjanja, tudi državno odlikovanje ene od svojih dveh domovin, Romunije. Kot ustvarjalka je ustvarila nov mejnik v odličnosti klasičnega baleta v sodobnem času, po njenih premierah se govori o prekipevajoči strasti, neskončnem znanju, vratolomnih potezah in čisti ekstazi. Rekel bi, da je Valentina Turcu v baletu to, kar je Luka Dončić v košarki, in vse to je zelo navdihujoče."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ