Blaž Švab odkrito povedal, da je imel že dovolj Slovenskega pozdrava in zakaj je čas za slovo

Blaž Švab (foto: Goran Antley) Goran Antley
1. 1. 2021

Blaž Švab po sedmih letih končuje z vodenjem oddaje Slovenski pozdrav, saj se ta poslavlja s programa nacionalne televizije. Voditelj in pevec je priznal, da moraš tudi za slovo zbrati pogum.

Priljubljena oddaja Slovenski pozdrav, ki jo vodita z Darjo Gajšek, se z novim letom poslavlja s televizijskih zaslonov. Zakaj?

Ker sem začutil, da je te zgodbe dovolj. Tudi za slovo je treba zbrati pogum. Se posloviti od navezanosti na nekaj in tvegati. Posneli smo 200 oddaj, pet Silvestrskih pozdravov in šest festivalov Slovenska polka in valček. Krasna zgodba. Z lepim koncem in poslovilno sezono.

Nekateri Televiziji Slovenija očitajo, da favorizira slovensko narodno-zabavno glasbo v primerjavi z drugimi zvrstmi glasbe domačih ustvarjalcev. Upravičeno?

Pred očmi je vedno pomembno imeti širšo glasbeno in kulturno sliko. Zagotovo je pomembno, da se na televiziji predstavljajo vse glasbene zvrsti. Narodno-zabavna glasba je zelo pomembna, ker je nastala v našem prostoru in ker je svetovni fenomen. Zato si zasluži posebno pozornost in prostor. Narodno-zabavna glasba je nastajala z razvojem medijev in je že skozi vso zgodovino povezana s Televizijo Slovenija in Radiem Slovenija. A tudi druge glasbene zvrsti potrebujejo in si zaslužijo svoj medijski prostor. Osebno si bom v prihodnje prizadeval, da se predstavi čim več dobre in raznovrstne glasbe.

Vir: Dobrakarma.si