Blaž Švab: Po ZDA še Avstralija

28. 7. 2016
Deli
Blaž Švab: Po ZDA še Avstralija (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Eden izmed najprepoznavnejših obrazov pri nas, član priljubljene zasedbe Modrijani, Blaž Švab, je kljub številnim uspehom pri počitniških željah skromen.

Kot nam je povedal, zaradi številnih nastopov in priprav na Noč Modrijanov prav veliko časa za počitek ne bo, smo pa izvedeli, kje se, ko si le utegne vzeti kakšen trenutek zase, najraje sprošča in kakšno počitnikovanje mu je v preteklosti najbolj ostalo v spominu.

"Čeprav Modrijani to poletje ne bomo veliko na dopustu, se bomo organizirali in se na daljše počitnice odpravili v zimskih mesecih. Smo namreč sredi priprav na Noč Modrijanov in te dni veliko vadimo. Si bomo pa kljub temu vzeli kakšen dan oddiha, in kolikor mi je znano, boste dva 'modrijana' počitek preživela v gorah, dva pa na morju," nam je za začetek načrte razkril Blaž in dodal, da med dopustovanjem najraje obišče svetovne prestolnice. "Rad imam mesta. Rad pohajkujem med ulicami in poskušam doživeti utrip kraja, ugotoviti, kako ljudje živijo, delujejo ... Rad obiščem tržnico, lokalne trgovine, rad si ogledam kakšne predstave, muzikale, rad posedam v lokalu in pijem kavo ter opazujem ljudi. Ja, rad imam mesta," nam je pojasnil simpatični glasbenik in dodal, da si poleg tega nekaj dni vzame tudi za počitnice na obali. "Klasičnega dopusta, kot ga poznajo drugi, sicer nimam, lahko pa povem, da sem veliko na slovenski obali. Rad imam sprehod od Izole do Pirana ali do Kopra, med sprehodom skočim v morje in se odpravim naprej," nam je povedal Blaž, ki ga boste tudi v teh dneh prav mogoče na slovenski obali ujeli v poletni opremi. In tako, kot so člani zasedbe Modrijani usklajeni na odru, so, kot je videti, istih misli tedaj, ko se odločajo o počitniški destinaciji.

"Lani smo čisto po naključju vsi štirje preživeli počitnice na istem otoku, dva celo v istem hotelu. In za čuda so vsi trije imeli s seboj inštrumente. Ob večerih smo tako igrali na plaži in ljudje so se začeli zbirati, in to je trajalo kar nekaj večerov zaporedoma. No, na koncu je postalo kar malce nevarno, ker so ljudje skorajda že pričakovali, da bomo igrali in je postala kot majcena počitniška obveznost. Je pa tudi res, da brez inštrumentov tako ali tako ne gremo na morje," nam je povedal Blaž in dodal, da to sicer niso bile njihove prve skupne počitnice. "Mislim, da bi se vsi štirje strinjali, da so bile naše najbolj vznemirljive počitnice pred desetimi leti, ko smo tri tedne preživeli v ZDA in v Kanadi. Naokrog smo vandrali z avtomobilom, ki smo ga tam najeli, se vozili po 12-pasovnicah in si sproti organizirali počitnice. Pogosto nismo vedli, kje bomo spali, smo se pa vedno znašli in velikokrat prenočili v kampih Slovencev, ob jezerih, gozdovih ... Tam smo zelo uživali. Predvsem zaradi tega vznemirjenja, ko nismo ničesar načrtovali," nam je povedal Blaž in dodal, da so obiskali tudi Niagarske slapove, kjer so preživeli nekaj dni. "Občudovali smo tovornjake, velike avte ... To so bile res prave počitnice. V treh tednih smo namreč igrali le nekajkrat," nam je še povedal Blaž in dodal, da se Modrijani zdaj navdušujejo nad tem, da bi na podoben način obiskali Avstralijo. "Tam bi lahko igrali za Slovence, ki tam živijo. Osebno pa me mika potovanje v Afriko," je še povedal Blaž, ki si natančne destinacije sicer še ni izbral.

Napisala: Kaja Milanič
Foto: Goran Antley

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu