Blaž Švab: Poletje v zdravem duhu

Blaž Švab: Poletje v zdravem duhu (foto: Mediaspeed) Mediaspeed
3. 8. 2016

Eden izmed najbolj priljubljenih obrazov slovenske narodne glasbe Blaž Švab je kljub delovnemu poletju, ko se člani glasbene skupine Modrijani pripravljajo na veliki dogodek Noč Modrijanov, poskrbel za zdrav duh v zdravem telesu. Aktivnosti v zadnjih dneh so namreč tudi športno obarvane.

Na vrhuncu poletja pa se je Blaž spomnil tudi svojega prvega samostojnega morskega potepa.

"Bili so lepi dnevi, ko smo z otroki v osnovni šoli obiskali Fieso. Tam je bilo vedno sanjsko vzdušje," nam je povedal Blaž in dodal, da se kakšnih posebnih prigod sicer ne spominja, da pa so brez dvoma pripomogle k pestremu vsakdanu. In čeprav je prav zdaj večina Slovencev na morju, so Blaž in njegovi Modrijani močno zasedeni.

"Pripravljamo se na Noč Modrijanov, hkrati pa se že dodobra pripravljamo tudi na novo ploščo, ki izide oktobra. Vse poletje namreč snemamo nove pesmi, prav tako pa gre oddaja Slovenski pozdrav po vsej Sloveniji," nam je pojasnil simpatični temnolasec in dodal, da si s člani priljubljene skupine v zadnjih tednih delijo posebno strast, strast do športne aktivnosti. "Modrijani se v zadnjem času ogromno gibamo. Vsi tekamo, telovadimo, hodimo v hribe. To nam je vsem zelo novo," nam je povedal Blaž in dodal, da je to zadnja njihova ljubiteljska aktivnost.

"Ohladitev, ki je Slovenijo doletela pred kratkim, nam je v tem smislu prišla še kako prav, sicer pa smo veliki ljubitelji poletja. Vročina, poletne noči in poletna jutra so nam vsem zelo ljuba. Predvsem zadnja. Ko se vračamo z veselic, se navadno vračamo ob zgodnjih jutranjih urah, ko se komaj dani. In prav to zbujanje sonca na nas vedno pusti največji vtis," nam je opisal Blaž in dodal, da je pravzaprav škoda, da zgodnje jutranje ure navadno prespimo.

"Prav zato te, ki jih ujamemo, toliko bolje izkoristimo. Zato se vedno nekje ustavimo, malce postanemo, kaj pojemo ... in najraje bi spanje kar preskočili in samo uživali v trenutku," je še dodal Blaž, ki si bo konkreten oddih vzel šele v zimskih mesecih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri