Blaž Švab razkril podrobnosti o svoji novi oddaji

Blaž Švab (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
12. 9. 2013

Da bo Blaž Švab voditelj nove narodno-zabavne oddaje Slovenski pozdrav na Televiziji Slovenija, ki bo nadomestila izjemno gledano oddajo Na zdravje!, smo že pisali, revija Story pa zdaj razkriva še več podrobnosti o novi oddaji.

"Oddaja bo temeljila na bogati tradiciji slovenskega narodno-zabavnega in ljudskega izročila. Ta glasba je vsakdanjik in praznik ljudi, ki živijo na tem kosu zemlje.

Sploh pa je zdaj po zaslugi dobrih mladih skupin v tej glasbi prava pomlad in obilo ansamblov, ki s pravim ponosom izvajajo domačo glasbo. Kot bi narodno-zabavna glasba doživela svoj rokenrol. Izobraženi mladi glasbeniki z veliko znanja in občutkom pa imajo lepe glasbene kariere.

Oddaja bo poskušala ujeti ta utrip tradicije in novega vala. Vodenje sem sprejel zaradi poslanstva, da k tej zvrsti slovenske glasbe čim več prispevam.

Pomagam tudi pri oblikovanju njene vizualne in medijske podobe. Informativnega sestanka o oddaji se je udeležilo 105 ansamblov," je povedal Blaž, ki je tudi vodilni član in pevec najbolj priljubljene narodno-zabavne skupine Modrijani.

Kaj vse je še povedal Blaž, izveste v aktualni številki revije Story, so pa Modrijani pred kratkim z našimi bralci delili svojo zgodbo o uspehu, v katerem so spregovorili o svojih začetkih, pa tudi o tem, kako je nastal njihov hit Ti moja rožica.

O tem smo pisali v prispevku Modrijani razkrivajo, kako si delijo dobiček.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 38/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 38/2013

Story Story 38/2013, od 11. 09. 2013