Blaž Švab se po sedmih letih s cmokom v grlu poslavlja, gledalci naravnost v šoku

Blaž Švab se po sedmih letih s cmokom v grlu poslavlja, gledalci naravnost v šoku (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
13. 10. 2020

Blaž Švab in Darja Gajšek, ki sta sedem let uspešno vodila oddajo Slovenski pozdrav se zdaj nepreklicno poslavljata z malih ekranov, saj se oddaja ukinja.

"Po 7 letih končujemo s snemanjem oddaje Slovenski pozdrav. Končujemo z nasmehom na obrazu in na najlepši možen način. S poslovilno sezono, v kateri se bomo spominjali nekaterih najlepših, najbolj ganljivih in najbolj zabavnih trenutkov. Hitro je minilo 7 let, v našem štetju 14 sezon. V tem obdobju smo posneli 200 oddaj, 6 festivalov Slovenska polka in valček, 5 Silvestrskih pozdravov. Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte," je za Veseljak povedal glasbenik Blaž Švab, ki je skupaj z Darjo Gajšek vodil priljubljeno oddajo, ki je bila pri gledalcih noro dobro sprejeta.

Morda vas zanima tudi: Blaž Švab: Obvlada celo likanje

"Z Darjo sva pred kamero še vedno suverena. Bereva si misli. Z Darjo me ni strah stopiti pred kamero, ker se bo znašla, karkoli bom naredil in karkoli bom rekel. Je izredno talentirana in spretna za delo pred kamero. Prepričan sem, da jo čaka lepa televizijska in tudi pevska kariera. Mene in Darjo ljudje povezujejo z oddajo Slovenski pozdrav, zato je nekako logično, da se najino delo ne končuje s koncem oddaje."

"Iz ustvarjanja narodno-zabavnih oddaj se delno umikam. Vem, da je na tem področju veliko ljudi, ki lahko prispevajo, tudi na medijskem področju, k nadaljnji popularizaciji te glasbe. Sam se bom ta trenutek lotil ustvarjanja drugih delovnih projektov in drugih televizijskih vsebin. A kjer sem sam, je zagotovo tudi domača muzika, saj jo imam res iskreno rad, v meni je, z njo sem odrasel," je še dodal Blaž.

Šokirani gledalci verjetno kar ne morejo verjeti, da se tako zelo priljubljena oddaja zares umika s televizijskih zaslonov in verjetno že nestrpno čakajo nove informacije o tem, kaj jih v prihodnje ob koncih tedna čaka na programu nacionalne televizije.