Bližajo se trije odlični glasbeni dogodki

Neno Belan (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
17. 3. 2014

V mesecu marcu Mars Music za vas pripravlja kar nekaj raznovrstnih koncertnih poslastic.

V sredo, 19. marca v Orto bar prihaja reški kantavtor Neno Belan. Eden najbolj cenjenih hrvaških glasbenih izvajalcev in avtorjev, se po razprodanih koncertih na Hrvaškem podaja na slovenske koncertne odre. Belan je nedavno dvakrat razprodal dvorano Vatroslav Lisinski v Zagrebu in ostale številne koncertne dvorane na Hrvaškem. Sloveniji se bo predstavil s posebnim gostom Vlado Kreslinom.

Edith

Proti koncu meseca se v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma obetata še dva zanimiva koncerta: v ponedeljek, 24. marca bo na sporedu Edith – The Show., kjer boste lahko slišali skladbe Edith Piaf v interpretaciji Jil Aigrot ob spremljavi klavirja, harmonike, tolkal in bas kitare.

Edith – The Show je 90-minutna predstava, razdeljena na dva dela, ki temelji na glasbi in življenju legendarne Edith Piaf. Prvi del vas bo popeljal v Montmartre, slovito in barvito pariško četrt, drugi del pa je posvečen varietejskemu obdobju karierie Edith Piaf, v katerem je nastalo največ njenih večnih skladb. Del predstave pa so tudi do danes še ne objavljene podobe življenja Edith Piaf.

Rufus

29. marca pa k nam prihaja vsestranski glasbenik Rufus Wainwright, eden od najbolj inovativnih talentov moderne glasbe. Slovenskemu občinstvu se bo predstavil v solo različici s klavirjem. V Ljubljano pa kljub temu ne prihaja sam. Občinstvo v Cankarjevem domu bo pred nastopom Rufusa Wainwrighta božal glas Lucy Wainwright Roche.

Kantavtor, rojen v New Yorku, odraščajoč v Montrealu, je v svoji bogati glasbeni karieri izdal sedem odmevnih studijskih albumov in dva 'live' albuma. Njegovo glasbeno ustvarjanje posega tudi na področje opere, gledališča in filma. Ekscentrični glasbenik je v svoji karieri sodeloval z mnogimi znanimi imeni svetovne glasbene scene. Na njegovem obširnem seznamu se znajdejo Pet Shop Boys, Shirley Bassey, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Robert Wilson, Lou Reed, Boy George, Mark Ronson in Robbie Williams. Pred dnevi je izdal album največjih uspešnic 'Vibrate: The Best of Rufus Wainwright'.

Priporočamo