Bo Ana Klašnja ostala brez plače?

Vir: Nova
27. 5. 2013

Delodajalec najbolj znane slovenske baletke Ane Klašnja, Opera in balet Ljubljana, ima očitno velike težave z izplačili svojim honorarnim sodelavcem.

Izvedeli smo, da je v ljubljanski Operi in baletu več honorarnih sodelavcev, baletnikov in baletk že dlje časa brez honorarjev. Naš vir nam je zaupal, da so honorarnim sodelavcem v pogodbe zapisali, da je rok za izplačilo honorarja tri mesece, a da že več kot eno leto tega honorarja niso dobili, zdaj pa so dobili nove pogodbe, v katerih piše, da je rok za izplačilo honorarja do enega leta.

"Najprej delo zastonj, da se izkažeš in pokažeš voljo, da bi tudi, če je zastonj, delal in plesal v predstavah, nato če dobiš kakšno predstavo za odplesati, ti dajo v podpis honorarno pogodbo, kjer je bilo še pred kratkim rok izplačila tri mesece, sedaj so ga dali na eno leto, ker mladim slovenskim plesalcem ne uspejo plačati v roku in zamujajo več kot eno leto, čeprav na koncu zgodbe vedno plačajo," nemogoče razmere opisuje neznani vir.

Več si preberite v novi številki revije Nova. Izvedeli boste tudi, kako problem komentira Ana Klašnja in ali je tudi ona že kdaj ostala brez plačila.