Bo Lei Sirk tretji nastop na Evroviziji prinesel srečo?

Bo Lei Sirk tretji nastop na Evroviziji prinesel srečo? (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Lady
7. 3. 2018

V studiu nacionalne televizije je potekala še ena Ema, ki je letos dodobra pretresla Slovenijo. Med razmeroma neposrečenimi pesmimi je bila po mnenju ljudstva in stroke še najboljša pesem Hvala, ne!, s katero nas bo na evrovizijski popevki v Lizboni zastopala Lea Sirk.

V finalnem večeru so poleg Lee s slovenskimi skladbami nastopili še Nuška Drašček, Lara Kadis, Proper, Indigo ter Marina Martensson. Za angleško različico svojih pesmi pa sta se odločila duo BQL in Ina Shai.

O zmagovalcu sta odločala ljudstvo in stroka. Po oddanih točkah šestih različnih žirij je bila suvereno na vrhu Lea Sirk, ljudstvo pa sta prepričala Anej in Rok Piletič iz BQL. Skupni seštevek vseh glasov je bil na koncu v prid 28-letne Primorke, ki se evrovizijskega odra ne boji, saj ga je okusila že dvakrat – leta 2014 je v Köbenhavnu spremljala Tinkaro Kovač, dve leti pozneje v Stockholmu pa še ManuEllo, ki ji letos na Emi ni uspel preboj v finalni večer. V tednu, ko se je Lea Sirk temeljito pripravljala na finalni izbor, je na svojem profilu na Facebooku zapisala vse podrobnosti priprav na letošnji slovenski evrovizijski izbor. V blogu je med drugim zapisala, da je npr. en večer pred polfinalom s sosedom barvala okvirje, ki so jih imele plesalke na odru, da bi se bolje videli na kameri. Prav tako je uporabnikom družbenega omrežja zaupala, da je kaj hitro, ko je ugotovila, da je sprejeta na Emo, začela z osebno stilistko sestavljati stajling in obleko za nastop in da je bil najpomembnejši nakup petk, da je lahko začela v njih vaditi za nastop.

Ji bo tretji nastop na Evroviziji prinesel srečo?

Želela se je namreč predstaviti tudi s koreografsko obogatenim nastopom – in v ta namen k sodelovanju povabila enega najbolj produktivnih koreografov ta hip v Sloveniji, Miho Krušiča, s katerim je sodelovala že v šovu Znan obraz ima svoj glas. V nastop na Emi je vložila svoj maksimum, ker ji je bil to izziv, saj rada tekmuje sama s seboj.

Na letošnji Evroviziji ne bo tekmovala sama s seboj, ampak s preostalimi tekmovalci (glasbeniki), česar se izjemno veseli. Glede scenskih sprememb ostaja skrivnostna oziroma, bolje rečeno, previdna, saj se zaveda, da je evrovizijski izbor izredno naporen festival. Kot je že večkrat dejala, se najbolj boji številnih intervjujev in dolgih novinarskih konferenc, ki jih med tekmovanjem ne zmanjka. Kot ni zmanjkalo čestitk po končani Emi. Lea nam je ob tem zaupala, da se jih je nabralo ogromno, med lepimi željami pa je bila zagotovo najlepša tista, ki jo je dobila od očeta, svojega velikega podpornika.

Besedilo: Alesh Maatko // foto: Aleksandra Saša Prelesnik