Bo Petra Slapar rodila po šamansko?

Petra bo dala hčerki ime Arelena. “Saj mi ne izberemo imena, otrok ga že ima in ve, kdo je. Mi smo tisti, ki ga moramo začutiti in ugotoviti, kdo je on, mi ga moramo samo izreči.” (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
28. 3. 2013

Lepa pevka in žena šamana Roberta Lavtarja Petra Slapar je vseskozi zatrjevala, da si ne želi otrok in da jih verjetno nikoli ne bo imela. Zdaj pa je že v zadnjem trimesečju nosečnosti in kar prekipeva od energije in veselja!

Petra ima rok 23. maja in že ve, da jo bo osrečila punčka. Še več, zaupala nam je celo ime! "Hčerka bo Arelena, kar pomeni ljubezen za vedno," se pohvali bodoči očka Robert Lavtar, ki tako kot njegova žena komaj čaka 23. maj.

"Mogoče bom rodila kaj prej, mogoče malo pozneje, tega niti zdravniki ne vedo, ker nisem vedela točnega datuma prve izostale menstruacije, ampak so mi potem teden nosečnosti določili na podlagi velikosti zarodka," pravi Petra ter doda:

"Kontracepcijske tabletke sem jemala skoraj vse življenje, potem pa sem se odločila, da jih ne bom več. To je bilo lani aprila. Hotela sem biti naravna, to pa je bilo še edino hormonsko ravnovesje, ki je bilo vneseno v moje telo. Z Robertom sva bila na tehniki 'pazi', a sem avgusta vseeno zanosila."

Rada bi začutila bolečino poroda

Robert, ki ima od prej že štiri otroke, in Petra bosta letos poročena pet let, še vedno pa sta zaljubljena kot prvi dan. Seveda pa bo njuno srečo in ljubezen povečala še hčerkica, ki bo na svet privekala že čez dva meseca. Petra pravi, da o porodu še ne razmišlja, ve pa, da ne bo šamanski.

"Rodila bom v porodnišnici v Murski Soboti. Tam se vodi celoten proces in šamanski porod ni potreben. Poleg tega se tudi šamanstvo spreminja skupaj z družbo in se energetsko usklajuje, tako da lahko rodim tudi v porodni sobi. Sem pa razmišljala, da bi si najprej želela roditi brez epiduralne analgezije, ker bi rada preizkusila, kakšna bolečina je roditi, da začutim tisto, skozi kar gredo skoraj vse ženske ..."