Bojan Budja: »Odgovoren sem za prvi pretep v parlamentu«

V oddaji Zajtrk PR'Andreji je voditeljica Andreja Jernejčič gostila urednika Slovenskih novic Bojana Budjo. (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
17. 5. 2017

Vsi se spomnimo slavnega pretepa v parlamentu, ko je Jelko Kacin s časopisom po glavi udaril Ivo Hvalico.

Bojan Budja, odgovoren urednik Slovenskih novic, je za televizijsko oddajo Zajtrk PR'Andreji razkril: »Ko so rušili vojašnico za Bežigradom, je bila tam lepa ograja, ki so jo pozneje videli okoli hiše na Gorenjskem, katere lastnik je bil Jelko Kacin. Mi smo o tem pisali. Pronicljiv in zajedljiv Hvalica ga je toliko zbadal, da ga je le ta s časopisom treščil po glavi.«

Budja je bil pred urednikovanjem znan kot vroč raziskovalni novinar, ki je zakrivil, da so odstavili marsikaterega ministra, direktorja, razkril je več političnih afer in bil je prvi novinar, ki je imel hišno preiskavo.

»Danes pravega raziskovalnega novinarstva v Sloveniji ni, je vse bolj posledica neke domnevne povezanosti, prepletenosti, navsezadnje smo res majhna država, vsakdo o vsakem vsaj nekaj ve, dovolj, da ga kompromitira na tak ali drugačen način«, je povedal voditeljici, piarovki in menedžerki Andreji Jernejčič, ki ima podjetje za piar, javno nastopanje in izobraževanje z lastno blagovno znamko.

»Pri razkritju določene zgodbe je vselej v interesu nekoga bodisi oblatiti, bodisi spraviti dogajanje v javnost«, je še povedal Budja.