Bojan Emeršič in Viktorija Bencik: Ganljiva zabava do jutra

Bojan Emeršič in Viktorija Bencik: Ganljiva zabava do jutra (foto: Peter Uhan) Peter Uhan
Vir: Story
18. 7. 2012

Ponedeljek, dva dneva po poroki, je bil za Bojana Emeršiča in Viktorijo Bencik, ki je svojemu priimku dodala še možev Emeršič, dan, ko sta sestavljala vtise in pregledovala darila. Nedelje se še spomnita ne dobro, saj sta bila zaradi sobotne poroke, ki je trajala do sedme ure zjutraj, preveč utrujena za karkoli.

A mladoporočenca sta bila predvsem izjemno zadovoljna, saj sta organizirala izvrstno zabavo za svoje najdražje, predvsem pa sta bila vesela, da je njuna zveza dobila še eno potrditev - tokrat pred pričami.

Novopečena zakonca sta imela v ponedeljek kup opravil. Viktorija je bila zadovoljna, da je bilo med darili, ki jima jih do našega obiska sploh še ni uspelo vseh pregledati, tudi precej risank, tako da jih je triinpolletni Tibor lahko gledal, mi pa smo se v miru po-govarjali. Bojan je ves čas stresal šale, saj je bil očitno zelo dobro razpoložen. Ampak seveda v zvezi, ki sta jo šele po dolgih sedmih letih potrdila pred matičarjem, v resnici ni bistvenih sprememb. Kar pa seveda ne pomeni, da poroka ni velika prelomnica.

Bojan je Viktoriji že takrat, ko jo je prvič zagledal v nekem lokalu in prišel do nje, rekel: "Ti boš moja." Takrat sta se spoznala, pozneje pa sta se začela videvati. Zaradi precejšnje starostne razlike nista niti pomislila, da bi se lahko med njima razvilo kaj resnega. Ampak ju je moč njune ljubezni presenetila.

Dolgo o poroki nista razmišljala, potem pa se jima je zazdelo, da je to logičen zaključek štiriletnega obdobja (sicer sta skupaj že sedem let), v katerem so naredili res veliko. Dobila sta sina Tiborja, naredila hišo, Bojan je diplomiral, ko je bila Viktorija noseča, Viktorija pa pred slabim mesecem. Poleg te logične nadgraditve odnosa se je Bojanu očitno tudi zazdelo, da je primerno, da se poroči še pred velikih jubilejem - abrahamom, ki ga pričakuje prihodnje leto ...

"S to poroko sva se nagradila," pravi Bojan, ki se sicer izogiba obveznostim, ki imajo poseben protokol. Zato pri zaroki ni pokleknil, pa tudi za prstan iz Tiffanyja je Viktorija šele takrat, ko ga je izgubila, izvedela, da je bil mišljen kot zaročni ...

Ko sta se odločila, da se poročita, je Viktorija kupila kup poročnih revij, v katerih je našla navdih za svojo sanjsko obleko, pa tudi lokacijo za poroko. Oba z Bojanom sta se strinjala, da je Posestvo Pule za njun dogodek idealno in sta zato poroko celo malo prestavila, saj je posestvo zelo zasedeno. Sprva sta načrtovala dogodek za konec junija, zdaj pa sta vesela, da se je vse poklopilo na 7. 7.

Že pred poroko sta Pule večkrat obiskala, da sta preizkusila in izbrala menije. Želela sta, da bi vse potekalo tako, da bi ljudje uživali in se imeli lepo, kar se je tudi zgodilo. Predvsem po zaslugi osebja in glavne organizatorke na Posestvu Pule Vesne.

"Postrežba je bila praktično neopazna, vse pa je bilo na mizi v trenutku, ko si na to samo pomislil. Enkrat se nisem sama usedla za mizo, ne da bi mi nekdo pridržal stol," nam je zaupala Viktorija, ki se je nasmehnila, ko se je spomnila, da je, čeprav so vina kupili za tretjino več, kot je to običajno na število gostov, pijače na koncu zmanjkalo - očitno so bili gostje zaradi vročine močno dehidrirani. Seveda pa so bila vina Simčič in penina Bjana, za katere je poskrbela ženinova priča Vito Verlič, izvrstni. "Že pred večerjo so bili vsi zelo dobre volje," se je smejalo Bojanu ob prijetnih spominih na zabavo.

Bojan in Viktorija sta na posestvo prišla že v soboto dopoldan. Tam sta imela hiško, tako kot tudi vsi najbližji sorodniki in prijatelji, saj so imeli zakupljene vse spalne zmogljivosti. "Posestvo je bilo ta dan zaprto za druge goste. Mene je fasciniralo, ko sem se dve uri pred obredom ozrla naokrog in opazila goste, ki so se sončili na travi s pivom v roki, tako da sem rekla Bojanu, da je to pravo festivalsko vzdušje in da bo gotovo vse super. Pol ure prej pa so se vsi uredili in to je bilo to," je povedala Viktorija.

Bojan je imel malo treme, ona pa prav nič. Prav to, kako samoumevno je priko-rakala na obred, je Bojana najbolj presenetilo. Seveda je bil ganjen, ko jo je prvič videl oblečeno v prekrasno poročno obleko, oba pa sta bila ponosna na sinka Tiborja, ki je izvrstno opravil vlogo Viktorijinega spremljevalca. Čeprav je bil pred obredom v skrbeh, da se mu bodo gostje smejali, je mamico suvereno peljal do oltarja.

Ob tem pa je Severa Gjurin pela najljubšo pesem mladoporočencev - Privškovo Ne prižigaj luči v temi. Običajno imajo igralci vse naštudirano, tu pa sta se Bojan in Viktorija odločila za spontanost. In očitno je bila odločitev pravilna, saj so bili ob prihodu neveste vsi ganjeni do solz.

Med poročnim obredom je bilo zelo vroče, zato se je bilo zelo težko skoncentrirati na matičarjev govor, ki pa je bil preprosto lep, iskren in zelo ganljiv. Po obredu so nazdravili in takrat je Bojana začela hudo boleti glava. Začelo se mu je vrteti zaradi sonca, čakalo pa ju je še fotografiranje. Prav to je bil zanj najhujši del poroke, saj poleg glavobola ne mara fotografiranja. Fotograf Peter Uhan je moral biti zato do ženina kar precej potrpežljiv ...

Težko je izluščiti, kateri trenutek jima bo ostal najbolj v spominu. Viktorijo je navdušilo 'festivalsko vzdušje' pred formalnim delom, seveda pa tudi trenutek, ko sta izrekla usodni 'da'. Bojanov 'da' je bil bolj sramežljiv, Viktorijin pa odločen. Med poroko je za Tiborja skrbela varuška Marjeta, ki tudi sicer pomaga pri varstvu malega. Seveda je imel Tibor na poroki še babici in kup drugih ljudi, ki ga imajo radi in so se ves čas menjali pri skrbi zanj. Proti jutru pa je zaspal na Bojanovi rami, medtem ko sta plesala. Prav takrat so Viktorijo ukradli, vendar tega Tiborju niso upali povedati, čeprav je ves zaspan tožil, da bi rad videl mamico ...

Bojan je seveda takoj opazil, da so mu odpeljali nevesto, vendar mu je priča Vito svetoval, naj incident ignorira, češ da bo mularija, ki je za to odgovorna (to so bili Viktorijini sošolci iz AGRFT, med njimi tudi Jure Henigman, Nina Ivanišin, Uroš Kaurin, Luka Cimprič, Klemen Slakonja ...), slej ko prej morala po pijačo.

A Bojan ni vedel, da so se organizirali tudi za ta problem, tako da je po daljšem času pristal na to, da si svojo nevesto pribori nazaj, tako da se dokaže kot bobnar. Bojan je imel namreč v najstniških letih skupino, v kateri je bobnal, ampak ni si mislil, da se bo po več desetletjih še vedno tako dobro znašel za bobni, da Viktorija sploh ni verjela, da to resnično on bobna ...

Svoj glasbeni talent je na zabavi dokazala tudi Viktorija, saj je tudi ona morala nastopiti kot pevka, ko so ukradli Bojana, pozneje pa je navdušila vse goste kot didžejka. Sicer pa sta bila navdušena, ko so ju presenetili trubači, o katerih sta tudi sama razmišljala pred poroko, pa se jima je zdelo, da bo že skupina Recover dovolj, ampak ko so glasbeniki zapustili poroko, ker so imeli naslednji dan koncert, je bil Bojan prepričan, da bo žalostno brez glasbe, potem pa so zaslišali trubače. Na poroki pa je nastopil tudi godalni kvartet Fažolet, v katerem igra njuna varuška Marjeta.

Medeni tedni bodo počakali - najprej družinske počitnice

Namesto da bi mladoporočenca dva dneva po poroki uživala na kakšni eksotični lokaciji, smo ju našli doma. Čeprav smo seveda zadovoljni, da smo lahko z njima ekskluzivno spregovorili o vseh podrobnostih poroke, nas je zanimalo, kako to, da nista takoj odpotovala.

"To naju še čaka, vendar je za nama zelo naporna sezona v gledališčih, pa tudi priprave na poroko so terjale svoj čas. Tukaj sva, da si malo odpočijeva, potem pa gremo na morje. To ne bodo medeni tedni, ampak predvsem počitek in klasično uživanje," nam je povedala Viktorija, Bojan pa je dodal: "Odšli bomo na morje kot običajno, saj so tam za nas prave počitnice. Eno od daril pa bova izkoristila pozneje in takrat odšla na medene tedne. Darilo je namreč takšno, da so nama določili radij, v katerem si lahko izbereva kraj za medene tedne in svet je res velik."

Velika ljubezen ali norost?

Oba sta bila navdušena nad darili, ki so bila prekrasna. Pravita, da sta vsem neizmerno hvaležna, Bojan pa se je še pošalil: "Če ne bi dobro poznal teh ljudi, bi mislil, da so nori."

Dekliščina: Na Čopovi je pela

Že teden pred Bojanovo fantovščino so Viktorijo presenetile njene prijateljice. "Moja dekliščina je bila preprosta in iskrena. Nismo se šle posebnih iger, le nekajkrat sem morala na Čopovi ulici zapeti s srebrnim mikrofonom. Doma sem zvečer ravno zalivala travo, ko so prišla dekleta in me oblekla v majico. Peš smo se odpravile iz Murgel proti središču mesta, končalo pa se je v zgodnjih jutranjih urah v Tiffanyju," nam je zaupala Viktorija.

Fantovščina: Francozinjam je meril pritisk

Prejšnji četrtek, dva dneva pred poroko, smo Bojana opazili na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani, kjer je pekel palačinke. Gre kulturnikom res tako slabo, da morate peči tudi palačinke? "V življenju lahko delam karkoli, če se na to pripravim tudi v glavi. Zelo nerad pa delam neumnosti izven delovnega časa pred drugimi ljudmi. To mi je bolj grozno kot obisk pri zobozdravniku. Še dobro, da so zraven mene, ko sem pekel palačinke, igrali bolgarski glasbeniki, ki so odvračali pozornost. To je bila ena od nalog, ki so si jo zamislili moji prijatelji za fantovščino."

Sicer je bila fantovščina razdeljena po tematskih sklopih, ki so se navezovala na vsa obdobja, ki so ga zaznamovala: kuhanje, Zmago Batina, doktor Jarc ... "Ob dveh ponoči sem se moral obleči v zdravnika in hoditi naokoli ter meriti pritisk. Na srečo je za eno mizo sedelo pet Francozinj, ki so ravno prišle v Ljubljano. Čeprav smo se težko sporazumeli, so mi dovolile, da sem jim izmeril pritisk. Ne vem, kaj so si mislile, povedal pa sem jim, naj gredo žurat raje na Metelkovo, saj je bilo v središču vse prazno.

Domov sem prišel spodoben, saj smo že vsi v letih, ko pazimo tudi pri pitju," nam je povedal Bojan.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story