Bojan Emeršič iskreno in poglobljeno o erotiki, seveda komično

Z ženo Viktorijo Bencik Emeršič, ki je prav tako igralka, bosta poleti praznovala 8. obletnico poroke. (foto: Aleksandra Sasa Prelesnik) Aleksandra Sasa Prelesnik
Vir: Story
23. 2. 2020

Prekaljen maček gledaliških odrov, televizijski zvezdnik, ljubiteljski kuhar, mož in oče Bojan Emeršič dobro ve, zakaj gre v življenju in kaj je najpomembnejše.

Zato tokrat prihaja pompozno, z novo dozo smeha in novim receptom za dobro voljo. Emeršič bo tako v naslednjih tednih na odru Špas teatra ljudstvu serviral avtorsko monokomedijo Erotika po Emeršiču, v kateri bo predstavil drugačen, okusen in precej pikanten pogled na moško-ženske odnose.

Za prvaka ljubljanske Drame in enega najbolj priljubljenih slovenskih igralcev ter voditeljev velja, da ne gre drugače, kot da ga imaš rad. Mladi, stari, urbani in ruralni Slovenci od vsepov­sod, ženske in moški, vsi se strinjajo, da Bojana radi gledajo, ne glede na to, ali nastopa v zahtevni in resni vlogi ali pa kot zabavni komedijant. Igralec Bojan Emeršič je eden tistih, ki kljub številnim nagradam stroke in občinstva ostaja zvest samemu sebi in na realnih tleh. Te dni pa je Bojan z mislimi in srcem pri novi predstavi, v novi monokomediji z naslovom Erotika po Emeršiču.

V predstavi, ki je že doživela premiero in ki jo je ustvaril skupaj z režiserjem in soavtorjem Juretom Karasom, je združil dve svoji strastni ljubezni – ljubezen do besede, zlasti če gre za sočno in duhovito besedo, in ljubezen do kulinarike. Vse to v skupnem doživetju, ki ga zlepa ne bomo pozabili, saj je javno znano, da je tudi velik ljubitelj kulinarike, ki kuhalnico vrti vsaj tako spretno kot svoj jezik. “Z Juretom Karasom sva dolgo tuhtala, kuhala in končno tudi skuhala. Zdaj je tu, najbolj pikantna komedija in najbolj vroč recept za smeh. Izvedeli boste vse o tem, kako tesna je povezava med izbiro pravih začimb v kuhinji in vročimi trenutki v spalnici, pa o zadevah, ki jih v odnosu najbolj na glas zamolčimo, o tem, kdo se oblači za koga in zakaj so moški v resnici najbolj prijazna bitja na svetu, pa tudi o tem, kam naj vljuden moški bulji, ker v dekolte pač ne gre!” je povedal Bojan, ki bo navduševal v najbolj direktnem, najbolj (s)eksplicitnem šovu o sladkih, grenkih in pikantnih okusih življenja v dvoje, v dinamični in začinjeni komediji Erotika po Emeršiču. “Dovolj je bilo tabujev! Ob vsem delu, natrpanih urnikih, opomnikih in obveznostih tako zlahka pozabljamo, da si je treba vzeti čas tudi za najbolj navadna posteljna veselja. Pa ne bi smeli, ker nas edino ljubezen ohranja normalne in nasmejane, zato sva z Juretom tudi ustvarila do konca nasmejan šov o pokončnem in položnem življenju. Saj veste ... erotika ni le seks! Erotika je življenje, je hrana, je zavrta strast v vsakdanjiku vsakega od nas, je uživanje zvoka ob činčinu, je dlan v dlani in pogled nekoga postrani ter mnogo, mnogo več,” je še razložil Bojan, ki bo skupaj z gledalci zakuhal najmočnejši afrodiziak na svetu, vmes pa povedal veliko in še več o temah, o katerih se tudi s svojim partnerjem le redko pogovarjamo. “Vem, kaj boste rekli, da je predstav o seksu sicer veliko, a so vse površinske, midva z Juretom Karasom pa sva šla tokrat bolj globoko, seveda na komičen način.”

Iskreno o erotiki

Priznani igralec, mojstrski televizijski voditelj in prvak uspešnih TV-serij je ob ustvarjanju predstave priznal, da erotika ni 'šport', ampak vse, hrana, smeh in seks. Skratka vse, v čemer ljudje pretirano uživamo, pomembno pa je tudi spoštovanje drug do drugega. “Erotika je ena od najpomembnejših stvari, s katero se morajo ljudje ukvarjati, če hočejo biti dokaj duševno zdravi, danes pa se nam malce umika oziroma postaja nekakšna 'športna disciplina'. Zvečer si na spletnih aplikacijah, kot je recimo Tinder, nekoga 'odkljukaš', se dobiš z njim, se greš eno uro 'športa' – in to je to. Ampak to ni erotika. Pri erotiki ne gre le za spolno dejanje, ampak za precej več,” je še v enem od intervjujev povedal Emeršič, ki velja za človeka z veliko modrostjo, je zaupanja vreden in z milijon izkušnjami, ki jih bo delil z gledalci Špas teatra v komediji o odnosih, ljubezni, seksu in vsem vmes. “Kot sem že večkrat povedal, vsi moramo razumeti, da se ne moremo razumeti, ampak da je to super. Je pa treba biti pri teh nasprotjih zelo pazljiv, sicer lahko koga raniš ali prizadeneš,” je še priznal Bojan, ki ima pri 56 letih za seboj že kar nekaj izkušenj. Priznava, da je zadnje čase res ogromno razmišljal o odnosih in erotiki, že zaradi ustvarjanja nove predstave. “Če ima zveza dober temelj, so običajno krize znak nekih nepredvidljivih dogodkov, in če se partnerja o tem lahko pogovorita, prej ali slej ugotovita, da lahko nadaljujeta,” je priznal Bojan, ki je že od julija 2012 srečno poročen z igralko Viktorijo Bencik Emeršič, skupaj pa sta starša sinovoma Tiborju in Oskarju. “Lahko rečem, da sva z Viktorijo kar združljiva. Zelo rada sva drug z drugim in z otrokoma. Vem, da so trenutki, ki jih imaš sam s svojim partnerjem, dragoceni in jih je treba imeti, ampak se mi zdi, da naju otroka ne motita. Vem, da veliko ljudi vidi otroke kot 'motnjo', nama pa se zdi, da se ne bi čisto nič drugače obnašala, kot če sta otroka zraven. Mi smo veseli drug drugega, in to mi je všeč,” je še priznal priljubljeni igralec, ki za konec dodaja, da že komaj čaka, da bo gledalcem lahko serviral novo predstavo Erotika po Emeršiču, ki je tako pikantna, da je priporočena za gledalce, starejše od 18 let.

Igralec je mož in oče dveh otrok, na sliki s starejšim sinom Tiborjem.

Z ženo Viktorijo Bencik Emeršič, ki je prav tako igralka, bosta poleti praznovala 8. obletnico poroke.

Priljubljeni igralec, voditelj in ljubiteljski kuhar je na nedavni premieri monokomedije Erotika po Emeršiču več kot navdušil.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story