Bojan Križaj uživa v jadranju in prodaja prestižno vilo

Bojan Križaj uživa v jadranju in prodaja prestižno vilo (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
6. 11. 2018

Nepozabna smučarska legenda in poslovnež Bojan Križaj se ob prostem času najraje posveča novi športni strasti, to je jadranje. 

Vanj se je v zadnjih letih popolnoma zaljubil. Izvedeli smo, da je član jadralske ekipe odličnega primorskega jadralca, Koprčana Gašperja Vinčeca, s katerim sta se povezala tudi v novi jadralski zgodbi prestižne slovenske jadrnice Way of Life, ki v zadnjem obdobju s svojo odlično jadralsko ekipo kot za stavo osvaja prestižne regate tako pri nas kot v tujini.

Kot zanimivost dodajmo, da se je nekdanji smučarski velikan na začetku letošnjega leta z družino preselil v Ljubljano, prestižno družinsko vilo na posestvu med Tržičem in Podljubeljem pa je pred meseci dal v prodajo za skoraj dva milijona evrov. Tako smo na spletnih straneh agencije Nepremičnine.net iz bogato opremljenega oglasa izvedeli številne zanimive podrobnosti o samem luksuznem objektu in notranjosti z zimzeleno okolico, kjer se je dolga leta z družino ter izbranimi športnimi prijatelji razvajal Križaj.

“Sodobna vila je na redko poseljenem delu Tržiča z notranjim bazenom, sobo za fitnes, veliko sejno sobo, savno, vinsko kletjo, pomožnim 'športnim' objektom, teniškim igriščem in odbijališčem z golf zelenico. Vila skupaj meri 711 m² (klet 115,95 m², pritličje 438,15 m², nadstropje 156,95 m²). Hiša ima izredno velike prostore z visokimi stropi, kuhinjo, jedilnico in odprto dnevno sobo z velikimi panoramskimi okni. Poleg naštetega ima še pet spalnic, pet kopalnic, garderobne sobe, utility in garažo za dva avtomobila. Bodoči lastnik bo svoje goste ob obisku lahko nastanil tudi v ločeno locirani hiši ob športnih objektih za goste v skupni izmeri 250 m². Če si torej želite veliko intimnosti, veliko miru in razkošnega življenja v tej krasni vili, če vam je šport pri srcu, potem je to nekaj pravega za vas,“ so o res pravljično športno obarvanem objektu zapisali na strani agencije.

Bogata kariera smučarja

Nekdanji vrhunski alpski smučar Bojan Križaj je v 12 smučarskih sezonah med letoma 1976 in 1988 osemkrat zmagal v svetovnem pokalu, triintridesetkrat stal na stopničkah in osvojil en kristalni globus. Od začetka letošnjega leta z družino živi v stanovanju v Ljubljani. Svoj luksuzni stanovanjski raj v objemu zelenja pa je letos dal naprodaj. Vzrok te odločitve ostaja neznan, čeprav smo od športnih virov izvedeli, da je poslovnež sprejel nekatere nepravilne odločitve, ki so nato pripeljale do tega, da je morala letos njegova mogočna graščina na sončni strani Alp v prodajo.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Alpe

Priporočamo