Bojan Papež se spretno izogiba kilogramom!

Bojan Papež se spretno izogiba kilogramom! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
29. 6. 2018

Šov The Biggest Loser se je končal in lanski zmagovalec Bojan Papež, ki je z izgubljeno težo postavil visoka pričakovanja, nam je zaupal, kako je spremljal letošnje kandidate in koliko kilogramov je pridobil od lanskega izziva.

Finale šova hujšanja je za nami. Kako ste spremljali dogajanje?

Letošnjo oddajo sem spremljal, saj je edini šov, za katerega lahko rečem, da me je pritegnil. Sicer ne morem reči, da sem gledal vsako oddajo, saj je to obdobje čas glavne sezone dela v vinogradu, kletarjenju in tudi turizmu.

Kdo je bil vaš favorit in zakaj?

Najprej iskrene čestitke vsem, da so prišli tako daleč. Prebili so se v finale, ampak vem, da pot do sem ni bila preprosta in lahka. Sam sem bil na tej poti preobrazbe in vem, kakšna muka je. Ampak vse se da s trdno, jekleno voljo, in to voljo je meni dal ta šov, za katerega bom večno hvaležen. Glede favorita pa sem že povedal. Moja favoritinja je bila Klara. Še danes se spomnim, kako sem od vsega začetka druge sezone slišal dekle, ki je reklo, da je v prvi sezoni navijalo zame. In prav to je bila ona.

Kako ste spremljali izzive, ki so jih letos imeli tekmovalci?

Definitivno so mi bili izzivi na prvem mestu. Rad imam nekaj nepričakovanega, kjer te izzovejo in se moraš izkazati. Ko smo jih sami lani premagovali, smo se nenehno spraševali, kako nam bo uspelo. (smeh) Ko primerjam naše in letošnje izzive, si rečem, da je škoda, da že mi nismo imeli takšnih. (smeh) Nehote primerjaš lansko in letošnjo sezono in izzive. Takšna vprašanja prihajajo na dan, ko gledaš druge tekmovalce. Všeč mi je bilo tudi to, da je druga sezona imela izzive skoraj po vsej Sloveniji. Ne morem reči, da smo imeli slabe, prav nasprotno. Bili so drugačni. Še najbolj se spomnim tega, ko smo vlekli avtobus. Kdo od nas bi si takrat sploh predstavljal, da ga bomo prestavili. Ali izziv, ko smo veslali po Ljubljanici. Toliko smeha in dobre volje, kot je bilo takrat, je neponovljivo.

Sami ste to leto doživeli veliko stvari. Katere so se vam najbolj vtisnile v spomin?

V spomin se mi je vtisnila življenjska izkušnja, ki sem jo doživel, ko sem se prijavil v šov in zdržal do konca. Hvala Planet TV, hvala, TBLS, da sta naredila iz mene to, kar sem zdaj. Takšne preobrazbe se doma ne bi lotil, zato sem se tudi prijavi. V spominu mi bo ostale predvsem lepe stvari, o katerih sem včasih lahko samo sanjal. Nikoli si nisem mislil, da bom lahko kdaj preživljal dneve z znanimi osebami (pevci, igralci, športniki), da bom kdaj lahko jaz del njihove družbe na gala večerjah ob dobri kapljici in živi glasbi. Res nekaj neverjetnega. Če sem odkrit, sem si želel v šov, ampak me je bilo vseeno strah. Saj je razumljivo, stalno sem se izogibal kamer, zagotovo so bili krivi odvečni kilogrami. V šovu sem si mislil, joj, kam sem se prijavil, kaj mi je bilo tega treba. (smeh) Če pa me zdaj kdo vpraša, ali bi ponovil, pravim – takoj! Še v Zvezde plešejo bi šel. (smeh)

Če pogledate nazaj, kaj vam je TBLS dal kot izziv in popotnico za življenje (razen seveda izgubljenih kilogramov)?

Poleg izgubljenih kilogramov – še danes ne morem verjeti, da je sploh mogoče izgubiti toliko kilogramov v tako kratkem času – sem dobil dobre prijatelje, dobre prijatelje sotekmovalce, s katerimi se še vedno družimo, srečamo na kavici, pikniku, veselici. Šov mi je dal tudi samozavest, te mi je prej primanjkovalo. Zdaj je seveda lažje iti po življenjski poti, ko ni več ovir. Ljudje te poznajo in posel lažje skleneš.

Kaj zdaj čaka zmagovalko Klaro? Morda kakšen nasvet zanjo?

Zmagovalca čaka najprej naval medijev, vsi bi te radi imeli, na vseh koncih Slovenije. Ampak to moraš kot zmagovalec vzeti v zakup. Poleg tega ti ljudje iz vse Slovenije pošiljajo pohvale. Če se je le dalo, sem se jim tudi sam zahvalil. Verjamem, da sem koga po pomoti tudi pozabil, ker mi je telefon ves čas piskal. Glede na to, da se pri nas doma ukvarjamo z vinogradništvom in turizmom, so k nam prihajali na pokušine vin in gostinske ponudbe. Vidi in čuti se, da so ljudje veseli, srečni, ker vidijo in razumejo, kakšno izkušnjo si prestal, in ti iz vsega srca čestitajo.

Želeno težo ste obdržali. Koliko truda še vlagate v  športne aktivnosti? So postale vaš vsakdan?

Seveda je šla kakšna kilca gor. Želel sem si enkrat priti pod 100 kg, vsaj 99,9. (smeh) Moral sem se malo ustaviti, ker je bilo vse skupaj velik šok za telo. Seveda se še vedno ukvarjam s športom in hodim na fitnes, da ne bi šli kilogramčki nazaj gor. Delam kardiovaje in vaje za moč. Če le imam čas, grem na kakšen sprehod v hribe v spremstvu družine, na katero sem zelo ponosen, da so mi sploh dali priložnost, da sem se prijavil v šov. Brez njih mi to ne bi uspelo. Ampak na hrano pa ne smemo pozabiti. Ta je bistvenega pomena in še vedno razmišljam, kaj bom pojedel in koliko več moram trenirati, če se pregrešim.

Kako boste z družino preživeli poletje? Je od lanske denarne nagrade še kaj ostalo?

Kot sem že omenil, je zdaj res ogromno dela. Veliko je povpraševanja po vinih kot tudi gostinski ponudbi. Omenil sem, da bom ta denar namenil za promocijo in za turizem. Avgusta bomo namreč prenav­ljali in se širili, da bomo imeli prostora za vsaj 100 oseb. Ljudje bi radi pri nas imeli poroke, ampak je žal za to trenutno premajhen prostor. V prihodnje bo tudi to mogoče. Glede dopusta oz. razvajanja na morju si moramo rezervirati počitnice že precej vnaprej. Julija bomo šli na morje. Tisti glavni dopust pa seveda še pride, saj  sem obljubil, da bom družino peljal v tople kraje. Nekam daleč ... Omenjal sem že Tajsko ... No, in tja tudi gremo. Prihodnje leto januarja ali februarja. 

Foto: Aleksandra Saša Prelesnik, osebni arhiv

Priporočamo