Bojan Traven: Se bliža konec Sveta?

Vir: Nova
1. 3. 2010

Takoj po objavi intervjuja z Bojanom Travnom v Vikend magazinu je na Kanalu A završalo. Odgovorni urednik oddaje Svet na Kanalu A je namreč zelo jasno povedal, da odnosi s kolegi v informativnem uredništvu na Pop TV, ki je del iste hiše Pro Plus, niso dobri.

Ker pa je bila politika hiše vedno takšna, da mora biti navzven še tako umazana situacija videti idealna, to šefom ni bilo všeč. Prav nasprotno. Bojana Travna so že mislili odpustiti, oddajo Svet pa ukiniti.

Večina Travnovih konfliktov s podrejenimi je bila do poletnih težav z Markom Potrčem poznana le bolje obveščenim. Ko pa je prišlo v medije, da so odnosi med do takrat najbolj prepoznavnim obrazom Sveta in šefom katastrofalni, je bilo jasno, da v uredništvu ni vse idealno.

Čeprav se je Traven v Vikendu le odzval na izjave, ki so jih drugje dali popovci, je blatenje hiše v javnosti za Pro Plus nesprejemljivo. Če je Traven lahko imel težave v uredništvu, mu težav zunaj hiše ne bodo odpustili. Prav zato je menda Travnova služba vprašljiva. Ker pa so njegovi najtesnejši sodelavci direktorjem sporočili, da brez Travna tudi za njih ni oddaje Svet, je vprašljiva celo usoda oddaje.