Bojan Zupančič - Župca na čelu Plesnega orkestra (Zvezde plešejo)

Bojan Zupančič - Župca na čelu Plesnega orkestra (Zvezde plešejo) (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
Vir: Nova
17. 4. 2017

Vsi, ki ob nedeljah radi spremljate oddajo Zvezde plešejo, ste se brez dvoma že obregnili ob njihov Plesni orkester, ki vsako nedeljo plesalce spremlja z glasbo v živo. A to je vse prej kot enostaven projekt, kar potrjuje tudi sicer izkušeni glasbenik Bojan Zupančič.

Čeprav je v preteklosti sodeloval z največjimi slovenskimi imeni iz sveta glasbe – mednje se umešča tudi priljubljeni Magnifico – Bojan priznava, da je tudi zanj izkušnja nekaj posebnega. "Projekt je zdel velik, zato je vpletenih tudi veliko različnih ljudi, s katerimi moramo sodelovati. Veliko se naučimo tudi sami iz oddaje v oddajo," nam je povedal in dodal, da se kljub napornemu delavniku z ekipo 14 glasbenikov ne veselijo po čisto vsaki oddaji.

"Ne proslavljamo vsake oddaje. Če že, gremo po oddaji na pijačo ali dve. In to je to. Čas za proslavljanje bo po končani sezoni," nam je povedal Bojan, ki sicer skrbi za glasbeno zasedbo z vseh koncev Slovenije.

"Band sestavlja 14 glasbenikov. Karin Zemljič, Lea Sirk in David Matiči so vokali, Matjaž Kajzer in Boris Majcen sta na trobenti, Jani Šepetavec skrbi za tenor saksofon in akustično kitaro, Vid Žgajner na pozavni, Anže Vrabec in Erik Marenče na klaviaturah, Jani Moder na kitari, Tadej Kampl na bas kitari, Nino Mureškič na perkusijah, Janez Gabrič na bobnih, jaz pa na sopran, alt in bariton saksofonu," je o glasbeni zasedbi vsako nedeljo v oddaji povedal Bojan in dodal, da kljub temu da vsak teden zvadijo kar 12 skladb, imajo čisto vsi še svoje osebne projekte.

"Vsi ti glasbeniki imajo še svoje različne projekte, ali sodelujejo s slovenskimi znanimi glasbeniki in bandi (Neisha, Nina Pušlar, Janez Bončina - Benč, Laibach, Papir, Xequtifz, Bro, Big Band KK ...). Občasno nam pridejo na pomoč tudi godala pod vodstvom Petra Ugrina," nam je še povedal Bojan, ki ljubezen do glasbe sicer deli tudi s svojimi družinskimi člani. "Ljubezen do glasbe je v naši družini prisotna. Ne ukvarjajo se z glasbo profesionalno, ampak ljubiteljsko. Oče poje v zboru, stric je harmonikar žena pa najrajši prepeva pod tušem," nam je še povedal.

Kaja Milanič