Bojanu Papežu žena pravi, da je preveč suh!

Bojanu Papežu žena pravi, da je preveč suh! (foto: MIMA) MIMA
Vir: Lady
25. 1. 2018

Največjo preobrazbo v šovu The Biggest Loser Slovenija med tekmovalci je zagotovo naredil Bojan Papež, zmagovalec šova, ki je izgubil 74 kilogramov. Sodelovanje v šovu in sprememba, ki se ne pozna samo na njegovem videzu, sta pozitivno vplivala na njegovo življenje.

Danes si znova lahko zaveže vezalke na čevljih in se usede na stol brez strahu, da bi se ta zlomil!

Bojan, kako bi opisali izkušnjo v šovu TBLS?

Na začetku in vse do zdaj je bila izkušnja pozitivna. Tega, kar sem tam dosegel, izgubil 60 kilogramov (in do finala več kot 70), zagotovo nikoli ne bi doma. Sploh ne v tako kratkem času. Poskušal sem z dietami, ampak nikoli nisem imel takšnega reda kot tam, ko smo bili pod nenehnim nadzorom.

Bi lahko rekli, da vam je bil ta šov pisan na kožo?

Že prej sem se si želel nastopiti v resničnostnem šovu in doma sem to tudi povedal. Prijavil sem se na Kmetijo, ampak nisem prišel v ožji izbor. Potem sem opustil idejo, ki pa je znova zaživela, ko sem videl, da prihaja ta izziv. Takoj sem se prijavil in zame je to bila zelo pozitivna izkušnja. Spoznal sem veliko novih ljudi, prve tri mesece pa smo bili brez stika s sorodniki in družino. Kolikor sem spoznal ta šov, se mi zdi, da je bil zame veliko boljši preizkus, kot bi bila Kmetija, kjer si omejen na neki prostor. V TBL pa se dnevno srečuješ z novimi izzivi, vozijo te na različna mesta. Veliko bolj dinamično je. In seveda ... ja, ne nazadnje, poglejte, kaj sem naredil iz sebe!

Kaj je bila najboljša izkušnja v šovu? Prav to, da ste izgubili vse te kilograme?

Najlepše je bilo, ko me je obiskala družina. Po prvem mesecu sem dobil nagrado in so me prišli obiskat. Takrat mi je bilo precej hudo. Potem pa sem se zatopil v svoj končni cilj. Sprejel sem nove izzive in se lotil dela. Zavedal sem se, da sem se prijavil z namenom narediti nekaj zase. In to je danes rezultat.

Ste si mislili, da boste izgubili več kot 50 kilogramov?

Odkrito povedano, sploh nisem verjel, da lahko kdo v tem času izgubi več kot toliko. Ta cilj se mi je zdel nedosegljiv. In potem sem sam prišel do cilja, ki je bil več kot 70. Voditeljica Špela Grošelj je dejala, da še dobro, da so omejili nagrado, sicer bi zaradi mene bankrotirali. (smeh)

Se je vmes zgodil tudi kakšen trenutek, za katerega bi rekli, da ni bil prijeten, oz. kakšna izkušnja, ki vam bo ostala v grenkem spominu?

Na začetku smo bili vsi zagnani. A po prvih dneh vadbe se je začelo odzivati tudi telo. Čutil sem vsako mišico v telesu, vsak gib. Nisem mogel hoditi, se usesti ali vstati. Če bi me takrat kdo vprašal, ali grem domov, bi takoj spakiral kovčke. (smeh)

Pa vam ni žal?

Ne, nikakor ne. Na začetku si zagnan in razumljivo je, da ne preneseš tako nagle spremembe. To vzame motivacijo. Ampak imeli smo dobro podporo in pomoč na vsakem koraku.

Kaj pa ekipa? Kateri od sotekmovalcev se vam je najbolj približal in s kom boste ostali v stikih tudi po šovu?

Upam, da bom ostal z vsemi. Res je, da smo se fantje nekoliko bolj združili. Tukaj so bili Iztok, Aleksander in še Boštjan. Z njimi smo skupaj veliko prestali.

Kdo pa je na vas pustil najmanj vtisa in zakaj?

Vsak od nas je svoj karakter in z enimi se bolj povežeš, z drugimi manj. Jaz se nikoli ne ukvarjam s tem, kdo je kakšen. Vsakega sprejmem takšnega, kot je.

Rekorder v izgubi kilogramov

Kaj ste naredili najprej, ko ste prišli domov, in kako so vas sprejeli domači?

Sprejeli so me odlično. Niso mogli verjeti, kakšen sem. Doma imam hčerki, stari osem in deset let. Ko sem jima povedal, da grem v šov, sta bili zaskrbljeni. Družina je najprej mislila, da se šalim. Da ne mislim resno. Potem pa so to sprejeli in me spodbujali. V tem času, ko me ni bilo, so tudi poskrbeli, da sta naša kmetija in vinotoč nemoteno delovala. Pomagala sta moja starša, tast in tašča in moj brat. Skrbelo me je, kako bo, ko me ne bo, ampak so poskrbeli, da je bilo vse tako, kot mora biti.

Kaj pa pravi vaša soproga?

Moja Urška se me ne more nagledati. Nenehno poudarja, da sem preveč suh. (smeh)

Boste iz šova odnesli tudi pozitivne navade?

Moj cilj je tudi doma vzdrževati to, kar sem do zdaj naredil. Predvsem red pri prehrani. Naučil sem se, da je vse v prehrani, in danes me rutina, ki sem jo imel pred šovom, ne mika. Raje si namesto zaseke, namazane na kruh, pripravim okusno solato. Nočem se spet zrediti.

Kaj boste zdaj po šovu počeli in kakšni izziv vas še čakajo doma?

Vsekakor delo na turistični kmetiji in v našem vinogradništvu. To sta pred mano začela že moja starša, jaz pa sem prevzel.

Besedilo: Mima // Foto: MIMA, osebni arhiv

Priporočamo