Boleči spomini Jasmine Kandorfer, v mladosti je trpela

Boleči spomini Jasmine Kandorfer, v mladosti je trpela (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
19. 1. 2019

Voditeljica oddaje Klepet ob kavi Jasmina Kandorfer navdušuje s svojim videzom, pa tudi poznavanjem tematike, ki jo obdeluje v oddaji. 

Kar seveda ne preseneča, saj je bila vedno navdušena nad pridobivanjem znanja in je zato že od malega blestela tako v šoli kot tudi pri drugih delih, ki se jih je lotila. Morda tudi zato, ker so njeno otroštvo zaznamovale težave s starši. Jasmina je bila posebna že od otroštva. “Čeprav sem odraščala v veliki hiši, v premožni družini, sem imela kar nekaj izzivov sama s sabo. A so me vendar izoblikovali v to, kar sem danes. In to, kar sem danes, mi je všeč,” pravi voditeljica, ki pa se še dobro spomni, da je v mladosti zelo trpela.

Starša se nista dobro razumela, zato se je zelo zgodaj začela zatekati v svoj domišljijski, duhovni svet. “To je bil izhod v sili. Mislim, da veliko ljudi začne iskati nekaj več ravno takrat, ko gre kaj narobe. Ali s fizičnim zdravjem ali pa mentalnim, čustvenim zaradi kakšnih travmatičnih dogodkov.” Nekateri ne znajo oprostiti ali pozabiti, Jasmina pa ni zamerljiva in je staršema hvaležna za vse, kar sta ji dala, in ne išče razlogov za zamere. Prav zato se danes vsi izvrstno razumejo.

“Dolgo sem potrebovala, da sem starša sprejela takšna, kot sta. Seveda bi si želela, da bi mama bolj skrbela zase in se cenila. Da bi se oče znal umiriti in bil manj navezan. A vendar sta popolna v svoji nepopolnosti in danes ju povsem sprejemam takšna, kot sta. V preteklosti pa sem ju seveda želela spreminjati, kar je na koncu škodilo našemu odnosu.”

V ljubezni ni imela sreče

Medtem ko je v šoli in v poslu blestela, Jasmina danes ne skriva, da je imela pri ljubezni nekaj časa več smole kot sreče. Je imela morda zaradi prepirov med staršema napačne partnerske vzorce? “Oče in mama se nista najbolj razumela, je pa res, da se otroku takšni spomini najbolj močno vtisnejo v spomin. Določeni vzorci se seveda prenašajo, o tem je zdaj že na voljo ogromno znanja. A vendar se da te vzorce preseči in tudi sama sem jih po nekaj (m)učiteljskih partnerskih odnosih.” To, da je nedvomno zelo sposobna in inteligentna, očitno Jasmini ni pri izboru partnerjev prav nič pomagalo.

“Slaba samopodoba, notranji nerazrešeni vzorci, premalo se ceniš, nimaš lastne vrednosti. Predvsem pa je dostikrat izziv tudi to, če nisi zaželen otrok, ampak se je preprosto zgodilo ... sama vem, da nisem bila načrtovana, sem se pa zgodila in hvaležna sem staršema, da sta se odločila, da me imata. A hkrati to pri človeku lahko povzroči podzavestno notranjo stisko oziroma vzorec, da se mora boriti za dovoljenje, da je na svetu,” iskreno razlaga o razlogih, da je imela nekoč partnerje, ki so grdo delali z njo. A na srečo vse kaže, da ima zdaj ob sebi pravega.

“Nikoli ne moreš biti prepričan in zagotovo me bo kdaj razočaral, a to je del življenja. Nesmiselno je, da se borimo, da se nam se zgodi nič slabega, da želimo samo dobro. Vse to je iluzija, dogajajo se samo dogodki, od nas je odvisno, kakšno etiketo ali status jim damo. Še vedno me ljudje razočarajo, a me to ne zaznamuje toliko, ne projiciram tega nase, sprejmem in nadaljujem življenje.“ Jasmini partner pomaga tudi pri poslovnih podvigih, tako da je nepogrešljiv del ekipe, s katero pripravlja oddajo Klepet ob kavi.

“Tudi tukaj je bilo ogromno izzivov, predvsem pa soočanj ter preskakovanj polen, ki so se konstantno kotalila pod nogami. Ampak smo preživeli, smo zdržali in razlog za to je preprost ‒ v oddajo smo verjeli, lepo smo se imeli, ko smo ustvarjali, in odzivi gledalcev, ki smo jim pomagali, so nas napolnili z občutkom, da delamo nekaj, kar ima višji smisel, večji namen, kot smo mi sami. Moj poklic je diplomirani delavni terapevt zdravstvene fakultete. Moja poklicanost je, da ljudem kažem različne poti zdravega življenjskega sloga v duši in telesu, prek oddaj, predavanj, delavnic, potovanj, knjig. Sprejemam to svojo poklicanost in sem hvaležna za vse svoje talente, naravne danosti, da vse to lahko tudi opravljam in tudi v ekipo privlačim krasne, izjemne posameznike, ki so soustvarjalci oddaje, prav tako s težkimi življenjskimi zgodbami in izzivi, zaradi katerih so postali še močnejši.”

Besedilo: A. P. K. // Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo