Boris Cavazza in Ksenija Benedetti: Poroka v istrskem stilu

Utrinke poročnega slavja je 
Benedettijeva razkrila na svoji Facebook 
strani ter se tam zahvalila prav vsem, ki 
so to skrivnost do zadnjega držali zase. (foto: Primož Predalič, osebni arhiv) Primož Predalič, osebni arhiv
Vir: Nova
23. 5. 2016

Šefinja državnega Protokola RS Ksenija Benedetti in njen srčni izbranec, gledališki velikan Boris Cavazza, sta se po treh letih ljubezni odločila, da naredita korak dalje. V popolni tajnosti stran od medijev sta se poročila v Sečoveljskih solinah.

Ksenija in Boris sta po triletni ljubezenski zvezi brez pretresov vstopila v zakonski stan. Čestitke tudi z uredništva revije Nova.

Na čudovit majski dan sta se v krogu izbranih družinskih članov civilno poročila ter si na elitni obalni lokaciji Thalasso centra Lepa Vida v objemu narave zaželela zvestobo s soncem v očeh. Par se je skupaj z domačimi po obredu s solinarsko barko odpravil v Piran. Skriti viri so nam zaupali, da sta v eni od znanih piranskih gostiln proslavila poročni dan, ki je v trenutku preplavil vse spletne medije, ki so dogodek označili za letošnjo poroko leta.

Ker pa Ksenija in Boris o svoji zasebnosti govorita zelo skopo, smo se pri reviji Nova lotili dodatnega raziskovanja, da bi izvedeli še kakšno poročno zanimivost več. Tako so nam v Thalasso centeru Lepa Vida prijazno razkrili kar nekaj zanimivosti s poročnega slavja. "Cena poroke Ksenije in Borisa žal ni za javnost. Vsaka ponudba za tovrstne dogodke se pripravlja individualno, saj je veliko odvisno od želja mladoporočencev. Gredo pa ti zneski od petsto evrov pa tudi do nekaj tisoč," nam je razkrila Ivana Mijatovič, vodja Thalasso Spa Lepa Vida ter nadaljevala "Naj povem le, da Ksenija in Boris nista bila prezahtevna in sta bila izredno sproščena in nasmejana. Dan je bil izjemen tako za slavljence kot tudi za nas, ki smo ga pripravljali. Vse je potekalo izredno umirjeno, brez nervoze in v smehu. Tako hrana, pijača kot tudi dekoracija in poročno cvetje so bili v istrskem stilu, v znamenju sivke in oljčnih vejic ter domačih dobrot." Po poročnem slavju in krajšem postanku v idiličnem okolju solin se je par Benedetti & Cavazza odpravil na kosilo v mesto Piran, v njima ljubo gostilno Pri Mari, nato pa sta večer v popolni zasebnosti preživela v Hotelu Piran v poročni deluxe suiti. "O naših morebitnih gostih ali dogodkih v skladu s hotelirsko etiko zasebnosti ne dajemo izjav, saj je tudi nam pomembno, da se gostje pri nas počutijo varno in udobno, in to je usluga, ki je enakovredno zagotovljena vsem. Vsem sveže poročenim parom ali tistim, ki si to želijo postati, pa vsekakor pripravimo lepo izkušnjo ob obisku naših deluxe suit s pogledom na Jadransko morje in dih jemajoče sončne zahode. Nepogrešljiva je seveda tudi izvrstna kulinarika, ravno prav ohlajen šampanjec – in seveda zasebnost teh čarobnih trenutkov. Cene prenočitev so različne, začnejo se od 300 EUR in več. Odvisno od želja gostov oziroma poročnih parov," so nam ob vprašanju, kaj ponujajo mladoporočenim parom na prijazen način sporočili iz Hotela Piran.

KOMENTAR NOVINE MODNE MRHE MANJE PLEŠNAR

Seveda je na vsaki poroki najbolj v zobeh prav nevesta oz. njena obleka. Za komentar smo tako povprašali kar Novino modno mrho Manjo Plešnar, ki je prava modna poznavalka in brez dlake na jeziku. Povedala nam je: "Oba sta posrečena in presrečna, kar pomeni vse in tudi naredi vse! Obleka deluje, če jo človek zna nositi in se v njej dobro počuti, in tako je tudi v primeru neveste, ki je očitno v sedmih nebesih. Všeč mi je kombinacija daljšega suknjiča oziroma lahkotnega plašča, ki se ujema z dolžino obleke. Mislim, da je nevesta izbrala z okusom in pravzaprav si je ne predstavljam v kakšni drugi obleki. Deluje izredno protokolarno, služba je le stil življenja, in klasično elegantno v stilu Jackie O. Vsekakor se zaveda svojih atributov in točno ve, kaj ji najbolj pristaja."

■ ALOJZ PETROVČIČ

Priporočamo