Boris Cavazza ni običajen upokojenec

Boris Cavazza ni običajen upokojenec (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
6. 10. 2017

"Še preden sem bil v pokoju, so me že dali v prvo številko prve slovenske revije za upokojence," se v oddaji Zajtrk PR' Andreji spominja Boris Cavazza, legenda slovenskega filma in gledališča.

Pri svojih 78 letih je zdaj zares v pokoju, a je ta vse prej kot vsakdanji in povprečen. "Dobro je, da lahko, ko si enkrat v penziji, stvari izbiraš, medtem ko moraš v službi narediti vse, kar ti dajo," pravi Boris in hkrati odkriva še eno prednost tretjega življenjskega obdobja. "Pri mojih letih ne potrebujem več niti piarja, čeprav kateri novinar meni drugače," pove v šali.

Polno zaseden urnik ima vse do maja. Zadnje dni se intenzivno posveča novi igri, v kateri bo igral vlogo lika, ki se preseli v dom za upokojence in tam razkriva svoja doživljanja, izkušnje, izpovedi. Igralec je v oddaji doživel še prav posebno presenečenje, za katerega je poskrbela operna pevka Dunya Tinauer. Podarila mu je vrtnico in odpela čudovito operno arijo. Navdušen se je tako v spominih vrnil v čas svoje mladosti in italijanske opere.

Glasba pa mu je blizu še danes, saj se kot ljubiteljski šansonjer še vedno rad poda na glasbena popotovanja, med drugim tudi v zanimivih tekstih, ki jih piše. Pisanju pa je piko na i naredila tudi gostiteljica večera, piarovka in menedžerka Andreja Jernejčič, ki izdaja svojo tretjo knjigo z naslovom Biblija uspešnega piarja. Zbrana družba, s številnimi uspešnimi slovenskimi podjetniki in menedžerji na čelu, med katerimi so Romana in Anton Piskar iz podjetja Piskar, Vladimira Fink Pavlin, direktorica Zlatarne Aura in Zlatarne Karat, Igor Marentič, postojnski župan, Simon Vrhunec, direktor Barsosa,z in številni drugi, je dogodek proslavila še ob šampanjcu in domači zakuski.

Besedilo: A. P. K.

Priporočamo