Boris Cavazza: Soline so ju združile

“Poročila sva se v Sečoveljskih solinah, poročila naju je Katja Pegan, kosili smo Pri Mari v Piranu in bilo je sijajno z ogromno smeha. To je to,” nam je na kratko odgovorila Ksenija dan po poroki. (foto: osebni arhiv, Facebook, Goran Antley, Primož Predalič, Sašo Radej, Story press) osebni arhiv, Facebook, Goran Antley, Primož Predalič, Sašo Radej, Story press
Vir: Story
19. 5. 2016

Šefinja državnega Protokola RS Ksenija Benedetti in njen srčni izbranec, gledališki in filmski igralec ter režiser Boris Cavazza imata marec v zadnjih letih zapisan v mislih in srcu, saj takrat praznujeta obletnico svoje ljubezni.

V nedeljo je Ksenija tudi na svojem profilu spremenila svoj stan v 'poročena'.
Benedettijeva je na svojem profilu na Facebooku razkrila ekskluzivne utrinke s poroke, kjer je opaziti, da se je par na obredu ter med slikanjem tudi sproščeno zabaval.
Šefinja državnega protokola Ksenija Benedetti in igralec Boris Cavazza sta si obljubila večno zvestobo ter poročna prstana izmenjala v prečudovitem ambientu Sečoveljskih solin, v sprostitvenem centru Lepa Vida.
Ksenija in njen Boris sta se po treh letih ljubezni odločila, da storita veliki korak ter se na civilnem obredu v Sečoveljskih solinah poročita v krogu najdražjih.

Razmerje pa sta pred dnevi v sončnem in že kar poletno obarvanem maju na slovenski obali nadgradila še s poroko!

"Poročila sva se v Sečoveljskih solinah, poročila naju je Katja Pegan, kosili smo Pri Mari v Piranu in bilo je sijajno z ogromno smeha. To je to," nam je kratko odgovorila Ksenija dan po poroki.

Poroka je potekala v ožjem družinskem krogu v Sečoveljskih solinah, ki veljajo za pravljično lokacijo, raj med nebom in morjem. Poroka je presenetila prav vse, saj se o njej ni govorilo, zanjo pa so vedeli le njuni najbližji, ki so seveda strogo varovali skrivnost.

Poročno slavje je potekalo v prenovljenem delu Sečoveljskih solin z imenom Lepa Vida, do katerega je dostop mogoč le s predhodnim dogovorom, saj velja za center dobrega počutja na odprtem. Šefinja državnega protokola Ksenija, ki je v javnosti vedno v elegantnih črnih oblikovalskih kreacijah, je na poročni dan blestela v belem, Boris pa se je odločil za sproščen elegantni stil, kar je par nadvse lepo stilsko povezalo. Ksenijo sta pri poročnem obredu spremljala mama in oče ter dolgoletna osebna prijateljica, direktorica gledališča Koper Katja Pegan, ter drugi, Borisa pa sinova, najmlajši Aleksander Boris Cavazza, in Sebastian Cavazza ter drugi. Srečna zakonca sta si za prvo poročno noč ter poročno slavje v eni od gostiln izbrala obmorsko romantično mesto Piran ter tam začela pisati novo zgodbo življenja. Uredništvo revije Story želi Kseniji in njenemu Borisu čim več sončnih dni ter veliko mero energije in iskrene ljubezni na skupni poti, na kateri bosta skupaj brez zadržkov risala barvito sliko življenja pod eno streho.

Prijateljstvo preraslo v ljubezen

Čeprav sta se Ksenija in Boris poznala že leta in se srečevala na najrazličnejših družabnih dogodkih, sta pred tremi leti na zelo skrivnosten način stopila na skupno pot oz. je njun dolgoletni prijateljski odnos prerasel v ljubezen. Oba sta nekaj dni po razkritju odnosa spremljala, kako bo Slovenija sprejela novico, a je njuna zveza v trenutku osvojila medije ter Slovenke in Slovence, ki so z navdušenjem sprejeli nov medijski par. Lahko bi rekli, da je bil najlepši letni čas, pomlad, ko se rojevajo nove ljubezni, tudi zanju usoden ter ju povezal v eno.

Benedettijeva in Cavazza svojega odnosa ne delita z mediji, tako da smo njuno ljubezensko zvezo lahko v treh letih spremljali le v krajših novicah, ki so prišle v javnost prek njunih dolgoletnih gledaliških in družinskih prijateljev ali pa iz objav na družbenem omrežju Facebook. Tako smo izvedeli, da par povezuje kar nekaj stvari. Oba ljubita potovanja, rada se spremenita v turista ter raziskujeta skrivnostne kotičke mest, uživata v obiskih kulturnih prireditev, pri katerih ima gledališče prvo mesto. Tako Boris kot Ksenija imata kar veliko službenih obveznosti, tako da svoj prosti čas najraje izkoristita za obiske v naravi, predvsem ljubi so jima dolgi sprehodi ob morju. Ksenija zelo rada tudi fotografira naravne lepote in s tem v zadnjih letih izkazuje, da do fotografiranja neguje prav posebno strast.

Prijazno sta razkrila

"Hvala vsem za morje čestitk! Toliko veselja na kupu pa že dolgo ne. Tole bova še povedala, potem pa oba zaključiva z izjavami in se vrneva v lep vsakdanji direndaj. Torej: poročila sva se v ožjem družinskem krogu na Sečoveljskih solinah, poročila naju je najina prijateljica Katja Pegan, bilo je več tisoč ton smeha in dobre volje, z barko Solinarka smo se zapeljali v Piran, sijajno so nas pogostili v oštariji Pri Mari v Piranu. Hvala za dan s soncem obsijan pričama Damjani in Sebastjanu, mojim staršem, Katji, Aleksu, Marku, Luki, Gašperju, Lauri, Ivani, Evi, Danijelu, Bojani, Irini, Tomiju in Mari, Hotelu Piran, Sečoveljskim solinam, Upravni enoti Piran in vsem, ki ste za debel mesec in pol znali ohraniti malo skrivnost zase.

Ksenija in Boris

Čestitke so deževale od vsepovsod

Ko je na svoj profil na Facebooku v soboto zvečer začela nalagati fotografije s poročnega obreda, so se v hipu usule čestitke vseh njunih prijateljev, znancev, med drugim tudi znanih Slovencev. Med njimi smo zasledili navdušenje in čestitke igralke Nine Valič, Mojce Funkl, Karin Komljanec, Tine Gaber, harmonikarja Miha Debevca, Manca Košir je zapisala: "Ljudje smo angeli z eno perutjo, zato lahko letimo le OBJETI. Letita, letita, draga mi Boris in Ksenija! SREČNO!" Vesna Zornik pa: "Ksenija in Boris, naj bo vajina pot s cvetjem posuta. In letita objeta!" Jerca Legan Cvikl: "Draga oba, ostanita objeta & visoko nad oblaki! Vse naj naslednjih 100... dni, tednov, mesecev, let." Miša Molk: "Mirno plovbo, ljuba moja oba."

Velika mojstra

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza sta v objemu ožjih družinskih članov na sanjski poroki v objemu Sečoveljskih solin, v Thalassu SPA Lepa Vida, uživala v vrhunski kulinarični ponudbi koprske Srebrne žlice in mojstrov za catering Enisa Beganovića in Vasilija Sušanja.

Napisal: Alojz Petrovčič

Fotografije: osebni arhiv, Facebook, Goran Antley, Primož Predalič, Sašo Radej, Story press

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2016

Story 20/2016, od 12. 05. 2016