Boris Frangež: "Imeli so me za navadnega loleka"

Boris Frangež: "Imeli so me za navadnega loleka" (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
25. 12. 2017

Tik pred velikim finalom se je od šova Kmetija poslovil še 45-letni Boris Frangež, zaradi katerega je bilo na kmečkem posestvu kar nekaj vroče krvi.

"Glede grdih besed, izrečenih na kmetiji, bi rad povedal, da nikogar nisem žalil versko, nacionalno ali kako drugače. Vse je bilo izrečeno v provokaciji, saj so me imeli za navadnega loleka ... Ampak sem imel krepko več izkušenj od vseh sodelujočih. Žal ni nobeden pokazal spoštovanja do mojega znanja," je za Novo povedal Boris, ki je še dodal, da bi se kljub številnim dramam brez razmišljanja še enkrat prijavil v isti šov, le drugačno taktika bi ubral.

Vojaščina v JLA je pustila posledice

Med prijetnim razgovorom o njegovih življenjskih prelomnicah nisva mogla mimo dejstva, da so ga na služenje vojske poslali ravno v času osamosvajanja Slovenije. "Spomini na vojsko v Kninu so trpki, ostri in nič kaj pozitivni. Že bivanje v Kninu mi je pustilo dosti posledic. Nobenega ne krivim iz JLA, ampak našo gospodo, ki me je takrat poslala v največje žarišče, čeprav so vedeli, kaj se dogaja," pripoveduje Boris, ki je še dodal, da je po ustavi SFRJ moral braniti državo.

Veliko let pozneje se je nato priženil k ženi v Zagorje, kjer se je prilagodil – obnovil hišo in kmetijo. Po nekaj kratkih letih skupnega življenja in rojstvu drugega otroka pa je zaškripalo tudi v zakonu. "Na Zagorje kot pokrajino imam lepe spomine, na Zagorce na Hrvaškem pa slabe, saj so sami nacionalisti in ne sprejmejo priseljencev," odločno pove Boris, ki doda, da je z bivšo ženo v dobrih odnosih, kljub vsemu, kar se je zgodilo: "Z otroki se videvam nemoteno in kar je v zvezi z njimi rešujeva tako, da najini otroci niso prikrajšani za nobeno stvar. Veste, ločeno življenje je dan danes čisto normalen pojav." V Rogatcu, kjer danes živi, je zelo rad v naravi, saj je doma s podeželja. In ravno zaradi tega se je prijavil v šov, da bi dokazal, kako živi rod njegovega dedka Franca Kitaka, ki je bil vedno vajen trdega dela. "Od dedka sem se naučil vseh kmečkih opravil, spretnosti ter govora v dialektu. Tudi po fizionomiji sem mu podoben. Po očetu pa imam znanje iz mehanike," je še dodal Boris, ki ima sicer rad naravo in živali, saj ga to pomirja in ohranja njegovo dušo mladostno.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri