Boris Kobal gledalcem rad gleda v oči

Boris Kobal gledalcem rad gleda v oči (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
27. 10. 2017

Mednarodni festival Hit stand up, ki poteka že od leta 2010, bo letos prvič nasmejal tudi Obalo. Tokrat se je Zavod za kulturo Maribor povezal s Turistično agencijo Sonček, ki ima posebno ponudbo za jesenske počitnice v Portorožu, v katero so vključene tudi brezplačne vstopnice za festival. Eden izmed nastopajočih gostov bo tudi igralec in komik Boris Kobal.

Boris je v svoji bogati igralski karieri sodeloval pri številnih projektih, zato danes težko odgovori na vprašanje, kateri mu je bil od vseh najljubši.

"Res je. Nikoli ne bom znal odgovoriti na to. (smeh) V bistvu vsi in nobeden, vsak je imel svoj naboj, pozitiven in negativen. Zato bom ponovil, da so mi med liki najljubši vsi in nobeden!" Lotil se je najrazličnejših stvari, od igre v gledališčih do stand up komedije, ki je precej drugačna kot učena igra. "Pri stand up komediji je dober občutek, ko pripoveduješ ljudem, medtem ko jih gledaš v oči. Zato tako sovražim telefon in podobno. Moramo se gledati v oči!" Prav zaradi tega mu je prijetno nastopati v manjših, intimnih prostorih. "Ne glede na vse, vedno moraš dati vse od sebe! Prijeten je seveda majhen, intimen prostor, ampak veliki avditorij ima tudi svoj šarm!"

Komiki se radi dotikajo meje na svojih nastopih in tudi Boris Kobal ima svojevrstno mnenje o neokusnem norčevanju. "V vsebini je nastavek za kakovost ali neokusno norčevanje. Sam si moraš postaviti mejo in merila. Tukaj ni pravila. Zato se tudi sam nikoli ne prilagajam občinstvu, za katero nastopam."

Številni sicer mislijo, da je stand up komiku lažje, ko govori o družbenokritičnih temah in opozarja na probleme. "Pri tovrstnih temah spet ni nekega recepta. Komik vedno govori tisto, kar misli, da mora govoriti. Če še kaj pove zraven, pa tudi ni slabo. Sam imam to srečo, da sem bil v glavnem vsepovsod, kjer sem nastopal, dobro sprejet. Nočna mora vseh nas je seveda neodzivnost publike. Tega ne moreš izključiti."

Boris bo konec oktobra nastopil na velikem festivalu Hit stand up, ki bo v Portorožu. "Pričakujem dobro občinstvo in dobro energijo. Ljudje imajo neka pričakovanja in treba jih bo izpolniti," še meni. Sproščene počitnice boste tako lahko preživeli v družbi odličnih komikov. "Program je zasnovan mednarodno, gre pa za imena, ki so v svojih državah zelo poznana. Zabavali vas še bodo: Martina Ipša, Tin Vodopivec, Janez Usenik, Klemen Bučan, Željkić&Željudin, dva odlična komika iz Srbije – Raša Nestorović in Nenad Stefanovski, v goste pa prihaja tudi najboljša hrvaška stand up komičarka Marina Orsag."

Besedilo: MIMA \\ Foto: Goran Antley

Priporočamo