Boris Kobal ne obžaluje prevare?

Boris je priznal, da je storil največjo napako v življenju in da se zdaj boji, kako bo to vplivalo na igralski poklic njegovega sina. (foto: DARJA STRAVS TISU) DARJA STRAVS TISU
Vir: Lady
10. 2. 2019

Boris Kobal, zoper katerega je Slovensko ljudsko gledališče (SLG) Celje vložilo kazensko ovadbo zaradi plagiata komedije Profesionalci espe, je med gostovanjem na Radiu 1 povedal marsikaj zanimivega.

Seveda si je nekaj šal na njegov račun najprej privoščil Denis, potem pa je sovoditeljica Anja Ramšak vprašala, kaj je bila prva stvar, na katero je pomislil po izbruhu afere, in Kobal je odgovoril: “Da sem totalen osel. Ker sem vedel, da se bo razvedelo. Zgrešeno je bilo, da nisem, če sem že želel šok učinek, pravočasno ustavil zadeve in povedal, da sem naredil to zato, ker ...” Miha Deželak je Kobala vprašal, kako na vse, kar se dogaja, gleda njegova družina, in Boris je odgovoril, da ga je najbolj strah za sina, ki je v istem poklicu kot on, in da se boji, da bo imel zaradi tega posledice. Ob koncu intervjuja je še povedal, da je z dedičem avtorja Alda Nicolaja, natančneje njegovim sinom, dosegel dogovor.

Pravi, da je pri italijanski avtorski agenciji pridobil pravice, da se predstava lahko spet igra. Dodal je tudi, da bi prvih 10 predstav Celjskemu gledališču 'avtorsko pokril' sam. Se je tako poskušal izvleči iz zagate in dobiti občutek, da bo prevara pozabljena, ali pa si je izkopal še večjo luknjo, zaradi katere mu grozi tudi izredna odpoved z mesta direktorja in umetniškega vodje Šentjakobskega gledališča, katere postopek še teče, pa je vprašanje, ki je razdelilo javnost. Vsekakor je doživel hladen tuš v igralskih krogih, kjer so njegovo dejanje strogo obsodili.

Besedilo: A. P. K. // Fotografiji: Darja Štravs Tisu