Boris Kopitar se vrača na televizijo v družbi Štajerke Mine

Boris Kopitar se vrača na televizijo v družbi Štajerke Mine (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
Vir: Lady
1. 3. 2017

Na televiziji Golica ni časa za spomladansko utrujenost, čas namenjajo zgolj ustvarjalnosti in novim zanimivim projektom. Zimsko spanje so torej preskočili, saj že 4. marca prihaja na najbolj veselo slovensko televizijo nova oddaja, ki bo razveselila tako starejšo kot mlajšo populacijo, predvsem pa vse tiste, ki si želijo zabave in poučnih vsebin hkrati.

Delovni proces je bil zadnje mesece precej intenziven, saj se je pred kratkim zaključil tudi odlično sprejet projekt Glasbeni skavt. Za oddih torej ni bilo veliko časa, a strnjene glave, polne idej in izkušenj, so dale rezultat, ki ga boste videli prav kmalu.

30 let domačih viž

O sami kakovosti oddaje govori že dejstvo, da bo del voditeljskega para Boris Kopitar, legendarni voditelj narodnozabavnih oddaj s 30-letno kilometrino, ki mu v slovenskem prostoru ni para. Nad projektom je navdušen in že komaj čaka, da gre zares. Ponudi lahko ogromno izkušenj, ki jih ima, in spominov, ki jih mogoče do zdaj ni delil še z nikomer. V dosedanji karieri je počel že marsikaj in zagotovo ga ljudje že malo pogrešajo, saj ga nekaj let nismo mogli gledati na televizijskih zaslonih. Verjetno ni pričakoval, da ga bo kmalu čakalo povabilo, ki ga preprosto ne bo mogel zavrniti. Njegov prestop z nacionalne televizije si na Golici štejejo v veliko čast. Ne bo pa oddaja izhajala samo iz spominov, zato so k sodelovanju povabili tudi zgovorno Štajerko Mino Pal, ki, kot pravi, "ne špara jezika".

Temperamentna, ambiciozna in željna novih izkušenj se prav tako kot sovoditelj veseli razburljivih dogodivščin. Voditeljski par torej pooseblja dolgoletne izkušnje in mladostniško energijo hkrati in tako zadovolji najširši možen krog občinstva. Pri ustvarjanju oddaje jima bo z nasveti in predlogi pomagal tudi Jože Potrebuješ, ki je ustvaril nemalo uspešnih televizijskih oddaj. Izvedeli smo, da bodo ustvarjalci oddaje združevali različne glasbene zvrsti, kar je v zadnjih letih na srečo kar pogosto, a vedno se da narediti še kaj novega, bolj izvirnega. Oddajo bodo soustvarjali tudi gledalci in gledalke, ki bodo lahko prišli na snemanje in poskrbeli za še dodatno odlično vzdušje. Slovenska glasba je res širok pojem, ki je vreden vse naše pozornosti.

Žametne vrtnice po japonsko?

Zaupali so nam, da bo prva oddaja namenjena spoznavanju voditeljskega para, nastopili pa bodo tudi zanimivi glasbeni gostje. Naj izpostavimo samo enega, ki vas bo zagotovo prevzel. Gre za Japonca, ki komaj nekaj let živi v Sloveniji, obožuje slovensko glasbo, še posebej pa Borisa Kopitarja in njegovo zimzeleno uspešnico Žametne vrtnice. Ne samo da jo rad posluša, rad jo tudi zapoje. Tudi voditeljica Mina ima svojo največjo oboževalko, svojo hčerko, ki bo tudi presenetila z zanimivim nastopom. Pridejo tudi Gamsi, ki smo jih tako kot Borisa prav tako že malo pogrešali, čeprav sploh ob uspehih naših čudovitih športnikov in športnic pogosto slišimo 'Hej, hej, kdor ne skače, ta ni Slovenc ...'. Ni pa to vse, saj bo za tisti pristni dolenjski humor, ki ga že dolga leta sprejema tudi širna Slovenija, poskrbela hudomušna in pikra Mama Manka. Življenjske izkušnje, ki jih rada deli z drugimi, prekašajo tako Borisove kot Minine. Naslednje oddaje bodo tematsko obarvane. Ena izmed marčevskih bo posvečena tudi Melanii Trump in njenemu rojstnemu kraju, Sevnici. Kdo ve, mogoče pride na obisk tudi ona sama. Oddaja bo zagotovo nekaj posebnega, še nevidenega, zato si kar rezervirajte sobotne večere za tisto, kar je vredno vašega časa, oddajo 'Ena po domače z Borisom Kopitarjem in Mino Pal'. Okužila vas bo tako zelo, da jo boste želeli gledati spet in spet.

B. P.