Boris Kopitar: Znova na narodnozabavni sceni!

Boris Kopitar: Znova na narodnozabavni sceni! (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
Vir: Nova
12. 3. 2017

Minulo soboto se je na Golica TV predvajala prva oddaja Ena po domače, ki je med voditelje znova izstrelila televizijsko legendo Borisa Kopitarja, ta pa je za sovoditeljico izbral temperamentno Štajerko Mino Pal.

Ker so oddaje posnete vnaprej, smo imeli to čast, da smo se snemanja udeležili tudi sami in pokukali v zakulisje, kjer se je znašla vsa smetana narodno-zabavne glasbe.

Tako smo se na lastne oči prepričali, da so na primer fantje iz zasedbe Modrijani tudi v 'civilu' zelo simpatični, Mama Manka nas je spustila v masko, basist Vinko Cankar iz skupine Čuki pa je z nami delil ene zadnjih trenutkov, preden se je tudi uradno upokoji od glasbenih odrov.

Ker se je snemanje oddaje zavleklo pozno v večer, smo imeli kar nekaj časa, da spoznamo ozadje nastajanja nove glasbene oddaje, ki bo razveselila tako starejšo kot mlajšo populacijo, predvsem pa vse tiste, ki si želijo zabave in poučnih vsebin hkrati.

Borisove 30-letne izkušnje in Minina otroška razigranost sta idealna kombinacija, ki na oder prinašata svežino, za celotnim projektom pa kot idejni vodja stoji Jože Potrebuješ, ki ima s tovrstnimi televizijskimi oddajami že precejšnjo kilometrino. In tudi tokrat je vlekel niti za kamerami, da je vse potekalo kot po maslu, nato pa 'režisersko' palico za nekaj minut odložil in s svojimi Čuki nastopil tudi na odru.

 A. K.