Boris Popovič - koprski župan in športni navdušenec, ki je znan tudi po svojih obiskih na sodiščih

Vir: STA
14. 10. 2017

Kdo je Boris Popovič, ki je javnosti najbolj znan po svojem županovanju v Kopru in po svojih obiskih na sodiščih?

Koprčan brez dlake na jeziku se je rodil 5. septembra 1962. Po končani koprski gimnaziji se je vpisal na ljubljansko strojno fakulteto, a študija ni dokončal.

Po očetovi smrti je prevzel vodenje družinskega podjetja, nato pa leta 2002 prvič postal župan edine obalne mestne občine in do danes podpore Koprčanov ni izgubil.

Kot župan v medijih, s katerimi si je tudi že nekajkrat prišel navzkriž, Popovič velja za enega od lokalnih "šerifov", nihče pa mu ne odreka razvoja, ki ga ga je Koper doživel v njegovem mandatu. Manj laskavo je njegovo pogosto "gostovanje" na sodiščih. V zadevi Serming je bil leta 2014 obsojen na tri leta zapora zaradi zlorabe položaja in pridobitve premoženjske koristi, a je višje sodišče sodbo razveljavilo in zdaj teče ponovljeno sojenje. Leta 2012 je bil obsojen na pogojno zaporno kazen zaradi razžalitve.

Na volitvah ga kandidira njegova stranka Slovenija za vedno, sam pa je prepričan v dober volilni rezultat in ne skriva ambicije, da si od njega obeta tudi politični kapital za naslednje, državnozborske volitve. Kot je namreč dejal, kandidira, ker v 26 letih samostojne države "nismo naredili tistega, kar smo želeli in kar bi lahko" in so na vrhu potrebne spremembe.

Popovič je znan tudi kot športni navdušenec. Sedem let je igral v koprskem nogometnem klubu, kjer je nosil tudi kapetanski trak. Kasneje se je uveljavil v avtomobilističnem športu in osvojil več naslovov. Bil je tudi predsednik Nogometnega kluba Koper.

Živi v Bošamarinu pri Kopru z ženo, hčerko in sinovoma in ni lastnik ne nepremičnine ne avtomobila, vozi namreč službenega.

Na žaru pri Avdiču!

Pred dnevi se je Boris Popovič takole znojil v šovu priljubljenega Denisa Avdiča ...

Priporočamo