"Krizo prenašajo na svojih ramenih ljudje, ki zanjo niso krivi"

13. 1. 2014
Deli
Kaj vse je Borut Pahor zaupal Boštjanu Romihu? (foto: Radio 1)
Radio 1

V nedeljo, 12. januarja, je Boštjan Romih v svojo oddajo Zajtrk z zvezdami povabil že 200. gosta. To je bil poseben zajtrk s torto in rezal jo je s predsednikom RS Borutom Pahorjem.

Predsednik je povedal, še vedno hodi sam po nakupih in da ne mine dan, ko se ne bi ukvarjal s športom. "Treningi so vsak dan. Se pa zato zjutraj prej vstane", je Borut Pahor zaupal Boštjanu Romihu.

Borut Pahor

Poslušalci so izvedeli tudi, da predsednik ne mara nositi kravate, da se s svojimi sodelavci tika in da si politične govore piše sam: "Če človek ima kaj za povedati, naj se ne boji stopiti pred mikrofon. Če ne, mu tudi odlično napisan govor ne bo pomagal!"

Borut Pahor

Na Boštjanovo vprašanje o tem, koliko se ga dotaknejo težave ljudi zaradi krize, pa je Borut Pahor odgovoril: "Slovenci smo šli večkrat skozi težke preizkušnje. In ta je surova. Krizo prenašajo na svojih ramenih ljudje, ki zanjo niso krivi. In v osnovi je reševanje te krize nepošteno. Mislim, da se je Slovenija iz najtežjega izvlekla. Ne morem dati roke v ogenj za to. A mislim, da je temu tako ."

Borut Pahor in Boštjan Romih

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave