Boštjan Bračič: Slovo od svobode?

Vir: Lea
7. 7. 2011

Kot kaže, bo marsikateremu dekletu te dni, kot bi lahko rekli, zazvonil alarmantni zvonec. Eden od najbolj zaželenih slovenskih pevcev, Boštjan Bračič, se je namreč prav te dni dokončno preselil.

Ne gre sicer za osamosvojitev v smislu odselitve od staršev, ampak za preselitev v drugo stanovanje. In to daje misliti pretežnemu delu ženskega poslušalstva. Si čedni Mariborčan plete gnezdo in se namerava pustiti ujeti ter ustaliti? Prav takšnih ugibanj je namreč te dni po Mariboru polno. Kajti le zakaj bi se sicer selil v večje stanovanje, če ne zaradi dodatnega prostora, ki ga potrebuje zveza?

Dejstvo je, da Boštjan velja za enega najbolj zaželenih slovenskih estradnikov. Dekleta, še posebej odkar je na glasbeni sceni, ga obletavajo na vsakem koraku. Zato je seveda veliko pozornosti vzbudila novica, da se seli. Sprva je resno razmišljal, da bi se preselil v drugo mesto, predvsem Celje. Lažje bi mu bilo zaradi nastopov, ki jih ima po vsej Sloveniji, Celje pa je nekje na sredini med slovensko in štajersko prestolnico. Ko je vse pretehtal, se je na koncu odločil, da ostane v domačem Mariboru.

Če bi bil na boljšem zaradi voženj na nastope, bi bilo po drugi strani manj praktično zaradi službe. In ko je našel še idealno stanovanje, je bila zadeva rešena. Stanovanje pa skoraj dva meseca le ni bilo tako zelo idealno, kot je zdaj. Vsaka selitev namreč pomeni veliko dela, tisoč drobnih zoprnih opravil, časovno stisko, utrujenost in še kup drugih stvari.

Vse sam

Urejanje doma poteka počasi, potrebno je usklajevanje z mojstri, trikrat ga je malce pobožala elektrika in še nekaj neprijetnosti ga je doletelo. Dvakrat ali trikrat je bil tako utrujen, da je prespal kar na postelji, ki še ni bila čisto postavljena. Glede na svojo iznajdljivost in praktičnost je namreč marsikatero stvar v novem domu postoril sam. Kljub napornosti in občasni slabi volji ga namreč te stvari veselijo. Veliko časa je prebil po trgovinah, kot so Ikea in podobne, kjer je pridno iskal opremo za dom. Podoba ognjišča, kot si jo je zamislil, je povsem njegova ideja. “Pa ne le to! Tudi pohištvo, zavese, barve ... vse,” se smeji med obiskom v novem gnezdecu.

Pokukali smo namreč v njegov lepo opremljen dom in preverili, ali je res ‘štalca’ za dva. Punce sicer nismo našli, smo pa videli veliko in lepo zakonsko posteljo. In omar več, kot jih potrebuje en človek. Ravno dovolj za dva. Se je torej čedni estradnik zares poslovil od svobode?

Priporočamo